NDP klaar voor de verkiezing in Nickerie

NDP
NDPklaNaar zeggen van DNA-kandidaat Hanisha Jairam van Nickerie is de Nationale Democratische Partij (NDP) in Nickerie klaar voor de verkiezing. Zij zegt dat de partij rekent op vier zetels in het district. Jairam heeft tijdens de ‘meet the people campagne’ in diverse wijken, geconstateerd dat het overgrote deel van het volk tevreden is met de ontwikkelingen die de huidige regering teweeg heeft gebracht in het distrikt. “100% tevredenheid zal je niet hebben, want er zijn een heleboel meningsverschillen”, zegt zij. De NDP’er zal zich beijveren voor de vrouwen. “Vrouwen moeten meer betrokken worden in het besluitvormingsproces. Vrouwen zijn nog steeds bang om bepaalde stappen te ondernemen. Als zij een stap nemen om hun bijdrage te leveren in de maatschappij, wordt er nog steeds een vinger gewezen in hun richting. Maar wij zijn als mens zo opgegroeid. Dus het is een kwestie van mentaliteitsverandering en ook de acceptatie vanuit de zijde van de mannen. De vrouw heeft uiteindelijk de kans om de toekomst van de mensheid te bepalen. Zij is de enige die zoveel invloed heeft op de komende generatie. Wij moeten haar daarom die waardering geven die zij verdient”, zegt Jairam.
De NDP-kandidaat zal pleiten voor vrouwen die mishandeld worden, zodat ze opgevangen en professioneel begeleid worden. Zij gaat verder pleiten voor assertief gedrag van jongeren in haar district. Jongeren moeten meer durven en hun waarde kennen. Verder wil zij meer sport- en recreatiemogelijkheden voor hen. Zij zegt dat de huidige regering een aanvang heeft gemaakt met diverse projecten. Maar het is nog niet wat het wezen moet. “Er moet nog veel meer gedaan worden. Er moeten nog meer onderwijsmogelijkheden gecreëerd worden voor de jongeren.” Jairam wil ook pleiten voor de padieboeren. Volgens haar moeten de boeren krediet kunnen krijgen tegen soepele financieringsmogelijkheden. De boeren moeten veel meer kunnen investeren om hun productie te verhogen. “Verder moeten wij kijken om middels internationale betrekkingen de kwaliteit van onze rijst re verbeteren. De horecasector boert de laatste jaren ook goed in Nickerie. Wij moeten meer aandacht hieraan besteden en structureren.”

error: Kopiëren mag niet!