Parmessar: ‘Paramaribo zal er over 4 jaar anders uitzien’

rehabilitatieOp 8 mei werd het startsein gegeven voor het rioleren, het aanleggen en bestraten van voetpaden van de Hendrikstraat. Minister Rabindre Tewari Parnessar gaf het fysieke startsein aan dit project. Het project is gelokaliseerd tussen de Tweede- en Derde Rijweg. Het project kost naar zeggen van Parmessar de Staat rond de SRD 25.7 miljoen. De werkzaamheden zullen in 3 kavels worden uitgevoerd. Dit project is een gevolg van een op 22 december 2014 gehouden openbare aanbesteding. De onderhoudstermijn van dit project is gesteld op 6 maanden. Parmessar gaf aan dat de rehabilitatie van de weg ook onderdeel is van het verhogen van het welzijn van de bevolking.
Parmessar gaf verder aan dat vanwege de grondrechtelijke situatie er weinig ruimte was om een fietspad aan te leggen. ‘Alleen wanneer de bewoners zouden meewerken om een extra 5 meter op te offeren, zou dat te realiseren zijn. Wie doet dat tegenwoordig? We hebben toen wij de Saron Brug aan het bouwen waren voor 90 vierkante meter een compensatie van meer dan 4 hectaren moeten geven’, zegt Parmessar.
Transformatie Paramaribo
De minister gaf aan dat er al overeenstemming is bereikt om de Zwartenhovenburgstraat binnen afzienbare tijd structureel aan te pakken. ‘De Zwartenhovenburgstraat is de poort van en naar Paramaribo. Verschillende regeringen hebben het niet aangedurfd om deze weg aan te pakken. Het is niet gemakkelijk. Maar deze regering durft het wel, want als wij het niet doen, wie gaat het dan doen? We zijn bezig met een transformatie. Er is reeds een plan van uitvoering in voorbereiding om het hele wegenstelsel van Paramaribo binnen 4 jaar aan te passen. Paramaribo zal er over 4 jaar anders uitzien. Die basis heeft deze regering al gelegd. Oe kang skrifing’, beweert Parmessar.
Minister Ashwin Adhin was er ook bij in de hoedanigheid van oud bewoner van de Hendrikstraat.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!