Sivis levert 55 geslaagden af

aSIVISOp 5 mei 2015 hebben ruim 55 cursisten in het auditorium van de Stichting Scholingsinstituut voor de Vakbeweging in Suriname (Sivis) hun diploma in ontvangst genomen. De directeur van Sivis, Victor Jones, merkte op dat het gisteren de 5de dag was van de 5de maand in het jaar 2015. ‘Er zijn 55 geslaagden, waarvan 55% man en 45% vrouw. De groep is gestart en geëindigd zonder uitvallers.’ Er was duidelijk een drang naar kennisvergaring. De Sivis-directeur deed een oproep om niet te vergeten de opgedane kennis in de praktijk toe te passen. Deze groep behoort tot de laatste groep die afgeleverd wordt voor de verkiezingen op 25 mei. Jones bracht een speciale dank uit aan het ministerie van Arbeid, het stichtingsbestuur, de overige vakcentrales en de werkgevers. Edinio Flink uitte namens de cursisten een dankwoord. Hij gaf aan dat het 12 moeilijke weken waren. Hij is bij verder nadenken erachter gekomen dat Sivis meer dan een vakbondsschool is.
‘Sivis is een beweging die een blijvende betekenis heeft in de samenleving.’ Verder gaf deze geslaagde aan dat Sivis een goede job heeft gedaan . Hij heeft onder meer geleerd dat ‘in je job als vakbondsleider je niet van een ieder hoeft te houden, maar je moet wel met een ieder kunnen samenwerken. Als jonge vakbondsleider is je eigen inzet belangrijk.’ De cursisten hebben de 78ste Basisopleiding afgerond. Bij deze opleiding krijg men de tools mee om het werk als vakbondsleider beter te kunnen doen. De examens waren zowel mondeling als schriftelijk. Na de basisopleiding is er een vervolgopleiding, namelijk de Middenkaderopleiding. Bij deze opleiding wordt er dieper ingegaan op de stof.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: