Minister Leiles installeert Commissie Veiligheid Verkiezingen 2015

Minister Leiles installeert Commissie  Veiligheid Verkiezingen 2015 2
Minister Leiles installeert Commissie  Veiligheid Verkiezingen 2015 1Voor de handhaving van orde en veiligheid heeft minister Edmund Leiles van Binnenlandse Zaken op maandag 04 mei de Commissie Veiligheid Verkiezingen 2015 geïnstalleerd. De Commissie krijgt als taak mee zorg te dragen voor een ordelijk en goed verloop van het proces op 25 mei. ‘Een van de vereisten bij de verkiezingen is het treffen van noodzakelijke voorzieningen en het in place brengen van structuren ter garandering van de algehele veiligheid in ons land, zodat de organisatie en de stemming ongehinderd en in alle rust kunnen plaatsvinden. De stemming heeft een nationaal karakter, daar in alle tien kiesdistricten kiesgerechtigden naar de stembus zullen gaan om hun stem uit te brengen. Het spreekt voor zich dat het veiligheidsaspect in deze een cruciaal onderdeel uitmaakt van de organisatie van de verkiezingen en derhalve wordt het noodzakelijk geacht dat het bevoegd gezag de nodige voorzieningen treft om de veiligheid van personen en objecten te garanderen’, zei de minister bij de installatie.
De belangrijkste taak van de commissie is het voorkomen van alle risicofactoren en spanningsvelden die bij de verkiezingen kunnen voorkomen. Dit, teneinde een ordelijk verloop van de stembusgang en veiligheid van de gemeenschap en alle betrokken verkiezingsactoren te garanderen. De Commissie Veiligheid Verkiezingen 2015 is te rekenen van l april 2015 tot en met 30 september 2015 verantwoordelijk voor alle veiligheidsaspecten in Suriname rond de verkiezingen van 25 mei aanstaande. De commissie staat onder voorzitterschap van Rudie Roeplal van het Bureau Nationale Veiligheid.
Deze commissie valt onder de verantwoordelijkheid van de president van de Republiek Suriname en brengt dienovereenkomstig werkverslag en advies uit aan hem.

error: Kopiëren mag niet!