Nog strubbelingen bij VHP Blauwgrond

dblogoNaar mening van Anand Manbodh zijn zaken omtrent het kandideren van resortraadsleden in het ressort Blauwgrond niet richtig verlopen. Manbodh wordt naar verluidt door de VHP niet voorgedragen als rr-lid van het ressort blauwgrond. ‘Zaken zijn oneerlijk aan toe gegaan. Ik heb de voorzitter een schrijven gestuurd met het verzoek om de zaak te onderzoeken. Iedereen in de buurt zegt van ‘jij was de man die echt hard heeft gewerkt’. ‘Jij moest in aanmerking komen. Hoe kunnen zij mensen zetten die nooit gewerkt hebben?’’ De voorzitter van de VHP zou Manbodh op 10 april ontvangen. Manbodh was het er niet eens mee, omdat de sluiting van de kandidatenlijst op 9 april is. Dus heeft hij weer contact opgenomen met de assistent van de voorzitter om het eerder te doen. ‘Hoe is het nou mogelijk dat ik op 10 april kom. Dan is de tent al gesloten. Ik ben één van de grootste haaien van ressort Blauwgrond voor de VHP. Degene die op mijn plaats is gekomen, heeft helemaal geen draagvlak in het ressort’, meent de teleurgestelde Manbodh.
Het hoofdbestuurslid van het ressort Blauwgrond, Geetapersad Gangaram Panday, geeft wel toe dat Manbodh de afgelopen 3 maanden heel actief is geweest binnen de partij. ‘Maar wij hebben 3 rr-posities als VHP. De VHP heeft instructies waarop je moet letten bij de presentatie van de kandidaten. Wij hebben dus daarop gelet. Er zijn ook anderen die teleurgesteld zijn. Die begrijpen het een beetje. Maar Manbodh is zodanig teleurgesteld dat hij niet kan begrijpen dat er maar 3 posities zijn. Ressort Blauwgrond is groot. Er zijn 9 kernen. Je moet dus over het hele ressort een spreiding hebben. Je moet rekening houden met leeftijd, gender en etniciteit van kandidaten. Je moet bijvoorbeeld alle bevolkingsgroepen vertegenwoordigd krijgen. Er is vergaderd en unaniem besloten wie de kandidaten zullen zijn. Op grond van verschillende criteria was het duidelijk dat anderen in aanmerking zouden komen’, legt Gangaram Panday uit. Volgens Gangaram Panday is Manbodh wel gekandideerd als schaduw rr.
‘Ik ben gekandideerd als schaduw rr. Pas als iemand komt te ontvallen, neem ik de plaats van rr in. En dat accepteer ik niet. Schaduw is niets. Het doet mij pijn dat anderen die niet gewerkt hebben, toch naar binnen komen. Wanneer je goed werkt en denkt een goede uitslag te krijgen, hoor je dat je niet bent geslaagd, en je mag ook je repetitieblaadje niet zien. Mijn repetitieblaadje proberen zij te dokken’, aldus Manbodh. De inlevering van de kandidatenlijsten is tot 9 april om 15.00 uur mogelijk. In hoeverre het Manbodh nog lukt zichzelf op de lijst te krijgen, moet nog blijken.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!