Baasa gaat vandaag in beroep bij Bouterse

Baasa gaat vandaag in beroep bij president.1Het besluit van het Centraal Hoofdstembureau (CHS) om de politieke partij Baasa niet te registreren, is voor de leden van Baasa een enorme teleurstelling. ‘Wij kunnen ons niet voorstellen dat maandenlange voorbereiding om de verkiezing in te gaan teniet wordt gedaan door een afkeurenswaardige actie van de heer Priesierie en oud bestuursleden’, stelt de woordvoerder Doedie Banai van Baasa.
Op maandag 30 maart 2015 zullen Baasa en haar leden bezwaar aantekenen bij de president. ‘Vanuit de achterban van Baasa zijn er veel steunbetuigingen ontvangen’, stelt de woordvoerder. Afgelopen vrijdag kregen drie politieke organisaties van het CHS te horen dat zij uitgesloten worden van deelname aan de verkiezingen van 25 mei 2015. Het gaat om de NSK, de politieke organisatie Ontwikkeling door Eenheid (ODE) en Baasa. Voor Baasa geldt dat bij onderzoek door CHS is gebleken dat bedoelde volmachten van de indieners niet getekend zijn door het partijorgaan, dat daartoe statutair de bevoegdheid heeft. Partijsecretaris Peter Amoida had volgens het CHS de bevoegdheid niet om de partij ‘stiekem’ in te schrijven.
Het beroep tegen het besluit van de CHS kan maandag 30 en dinsdag 31 maart worden aangetekend bij de president op grond van artikel 36 lid 1 van de Kiesregeling. Het CHS zal uiterlijk vrijdag 3 april 2015 de belanghebbende politieke organisatie(s) op de hoogte stellen van het besluit van de president.

error: Kopiëren mag niet!