Somohardjo: “Als God het wil, kom ik 1000% zeker terug”

1 SomohardjoPL-voorzitter Paul Somohardjo heeft gisteren voor wat hilarische momenten gezorgd tijdens de behandeling van de begroting. De PL-leider sprak de aanwezige leden om de beurt aan en gaf een eigen analyse of deze terug zouden keren in parlement. “Als God het wil, kom ik 1000% zeker terug”, benadrukte Somohardjo. Hij gaf aan dat NDP-parlementariër Amzad Abdoel alleen kan binnenkomen in Wanica, indien hij op nummer 2 wordt geplaatst. Indien hij op nummer 3 komt, kan ‘die het vergeten’. De PL-topper heeft veel respect voor Henk Ramnandanlal (MC/Palu) die besloten heeft om met de vlag in de hand ten onder te gaan. Deze komt volgens hem gezien de huidige politieke ontwikkelingen niet meer terug. Ook de posities van Harish Monorath (MC/NS) en Marinus Bee (AC/Abop) zijn volgens hem wankel. Enkele leden zijn volgens hem ‘geparkeerd’.
Somohardjo bedankte alle collega’s voor de coöperatie en samenwerking in de afgelopen vijf jaar. “Wij hebben goede en slechte tijden en moeilijke dagen gehad. Dankzij Brunswijk ben ik zelf niet in het ziekenhuis beland.” Theo Vishnudatt (MC/NDP) kreeg veel geluk van de PL-leider toegewenst voor de carrière na zijn parlementariërschap. Somohardjo nam de tijd om zijn twee PL-collega’s Ronny Tamsiran en Hendrik Sakimin te bedanken voor hun bijdrage voor de afgelopen jaren. Deze twee DNA-leden hebben besloten om niet meer terug te keren voor nog een termijn. Soetimin Marsidih wordt volgens hem ook gepromoveerd. Ook Ruth Wijdenbosch, Radjkoemar Randjietsingh en Mahinder Rathipal werden bedankt voor het willen terugtreden om jongeren de kans te geven. Volgens Somohardjo willen anderen in het parlement blijven vastroesten. Brunswijk, die als Kaboela-meester werd aangeduid door Somohardjo, keert zeker terug. Over zijn Abop-collega Marinus Bee was hij echter onzeker. De PL-topman zal naar zijn zeggen het oudste lid in jaren zijn bij formatie van het nieuwe parlement. “Ik zal er in ieder geval zijn, ook al moet ik maar voor vijf minuten de eed afleggen”, aldus Somohardjo.

error: Kopiëren mag niet!