Grassalco doet intrede in nieuw kantoorpand

grassalco2
grassalco“De belangrijkste hulpbron van Grassalco is human capital.” Dit zei de directeur van NV Grassalco, Sergio Akiemboto, tijdens de officiële opening van het nieuwe kantoorpand. “De accommodatie voor ons personeel is verbeterd. Grassalco heeft na 40 jaar een eigen locatie. Dit is een hoogtepunt. Wij moeten onze human capital een plek geven welke zij verdient. Je kan niet praten over orders in miljoenen, maar je bedrijf is gehuisvest in een “broko pernasi”. Één van de achtergronden waartegen dit gebouw ook is opgezet, is ons opleidingsinstituut. Het gaat om de huisvesting van ons eigen Grassalco Research and Development Instituut”, vermeldde de directeur.
Er is een Memorandum of Understanding (intentieverklaring) ondertekend met een buitenlands bedrijf voor de export van granietblokken in de regio. “De intentieverklaring is een voortvloeisel van 2 jaar lang voorbereiding. Er is samen met CEO Williams en zijn partner Baird gekeken naar de mogelijkheden om granietblokken naar het Caribisch gebied te exporteren. Het Caribisch gebied heeft heel veel te doen met constructiewerkzaamheden. Die stenen worden uit landen als Noorwegen en Finland gehaald, terwijl ze uit Suriname kunnen worden gehaald. Wij hebben natuurlijk en uitdaging van transport, maar dat neemt niet weg dat wij de stappen beginnen te zetten”, legt de directeur uit. Hiermee is volgens Akiemboto de weg geopend om een deel van de grote order te openen. Het gaat bij deze om de export van 5000 ton aan granietblokken. Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen was er ook bij om het staatsbedrijf te feliciteren. “Sergio, go mek moni. Vertrouwen in eigen kunnen geldt ook hier. Maak geld voor de Staat, maar op een verantwoorde manier omgaan met de natuur geldt ook hier. Neem Grassalco, ga en verdien geld ermee. Ga geld verdienen voor de samenleving. Wij willen trots zijn op onze onderneming en de jongeren inspireren om hiermee door te gaan. De limit voor Grassalco ligt bij Grassalo zelf. Ik denk dat de mate waarin het bedrijf kan groeien, het bedrijf zelf bepaalt. Er is geen grens vastgelegd. Het ligt aan de mensen hun creativiteit, aan hun durf, hun ondernemingszin en de mate waarin het personeel gemotiveerd kan worden om te werken”, aldus de NH-minister.
Het kantoorpand van Grassalco heeft naar zeggen van de directeur een kostenplaatje van $1.5 miljoen. “Binnen ons budget was er opgenomen dat wij een gebouw van ongeveer $3 miljoen zouden opzetten. Wij hebben toen gekozen om een oud gebouw op te kopen en het om te toveren. Het gebouw is dus voornamelijk uit eigen inbreng opgezet”, aldus Akiemboto.

error: Kopiëren mag niet!