1500 kilo bananen gestolen te Uitkijk

1500 kilo bananen gestolen.2Radjkoemaar Jewlal, voorzitter van de Boerenorganisatie Uitkijk en Erfpacht Polder, meldt dat gevallen van diefstal van groente op Saramacca Uitkijk een stijgende trend vertoont. Woensdag was er wederom sprake van diefstal van 72 bossen bananen, dat ongeveer neerkomt 1500 kilo bananen. ‘Dit komt heel frequent voor. Wij hebben wekelijks 3 tot 4 gevallen. We verdenken enkele mensen. Dat wordt de politie ook medegedeeld’, zegt de voorzitter.
Volgens Jewlal was de vorige dc bekend met dit probleem. Er is vaak aangifte gedaan, maar er komt maar geen schot in de zaak. Naar zeggen van Jewlal is ook getracht een gesprek te hebben met de minister van LVV, echter zonder succes. Woensdag heeft de boerenorganisatie een ontmoeting met de nieuwe dc van Saramacca en zullen deze problemen aan hem worden voorgelegd.
Diefstal is niet het enige waar de organisatie mee te maken heeft. De onbegaanbare weg is ook een pijnpunt waar het ministerie van OW volgens Jewlal geen aandacht aan besteedt.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!