Panka kijkt positief naar financieel beleid regering

dblogoMegacombinatie-fractieleider Ricardo Panka toonde zich gisteren in zijn betoog tijdens de openbare vergadering van De Nationale Assemblee (DNA) erg ingenomen met het beleid dat de afgelopen vijf jaar is gevoerd door de regering. Volgens Panka is het nu eenmaal zo dat de Surinaamse economie afhankelijk is van de wereldmarktprijzen van olie, goud en bauxiet. Door deze invloed is het zo dat de inkomsten van de Staat niet ieder jaar hetzelfde zijn. Panka is voorstander van een economie die minder afhankelijk is van de inkomsten uit de mijnbouw. Volgens hem moet de regering veel meer doen om de inkomsten uit de belastingen te verhogen. Oppositiefractieleider Radjkoemar Randjietsingh was het duidelijk niet eens met zijn collega. Volgens Randjietsingh heeft president Desi Bouterse in de achterliggende periode weinig tot geen van zijn beloftes waargemaakt. “De president heeft gezegd dat we moeten dromen. Wel, wij blijven dromen over de beloofde huizen en jobs, maar ondertussen is maar 49 % van de begroting gerealiseerd, waarvan maar 60 procent is betaald”, benadrukte Randjietsingh.
De BEP-parlementariër Ronny Asabina heeft wederom de aandacht gevraagd voor verbetering van het onderwijsgebeuren in het binnenland. NDP-assembleelid Melvin Bouva was het niet eens met Asabina wat betreft onderwijs. Hij weet dat de regering een proces ingezet heeft om bepaalde vraagstukken op te lossen. Een aantal van deze dingen zal volgens hem wat tijd kosten om goed te implementeren. Na maanden gewacht te hebben, was het gisteren eindelijk zover dat de begroting voor het dienstjaar 2015 op de agenda stond. De openbare vergadering begon zoals gewoonlijk uren later dan gepland.
FR

error: Kopiëren mag niet!