Bikharie overweegt rechtszaak tegen Justitie

dblogo‘De statuten van de Progressief Verheffende Partij (PVP) zijn gepubliceerd in het Advertentieblad van 23 november 2014, wat het formeel bestaan van deze partij bevestigt’, zegt Roy Bikharie van de PVP. ‘De afdeling Juridische Zaken van het ministerie van Justitie en Politie heeft tijdens een maandenlang overleg met enkele PVP-bestuursleden vele zaken in de statuten, waarmee wij het niet altijd eens waren, doen verwijderen en aanpassen. Om te voorkomen dat deze statuten door hen niet ingediend zou worden, hebben wij uiteindelijk met alles ingestemd. Nu wordt door het OKB doodleuk geëist dat PVP alsnog twee artikelen in de statuten moet opnemen. Het gaat om de artikelen die aangeven dat het beginselprogramma en bij elke verkiezing het verkiezingsprogramma aan de bevolking bekendgemaakt moet worden en dat kandidaten ter verkiezing in de door de wet ingestelde volksvertegenwoordigende lichamen binnen de structuur van de desbetreffende politieke organisatie moeten worden gekozen. Deze artikelen komen al in de PVP-statuten voor, maar moeten bij navraag volgens Juridische Zaken van Justitie toch expliciet vermeld worden. Wij raadplegen nu een jurist om na te gaan of dit wel mag en wie of welke instantie hiervoor verantwoordelijk is’, vermeldt de PVP’er.
Het is voor Bikharie nu afwachten op de mogelijkheid om juridische stappen te ondernemen. Wat hij wel aangeeft, is dat zijn partij om oneerlijkheid te voorkomen met betrekking tot de 1% regeling, al geen intentie had om aan de verkiezingen mee te doen. Het gaat volgens Bhikharie niet om het bevredigen van een persoonlijk belang, maar om het principe van eerlijkheid en rechtvaardigheid, en de fundamentele verandering die hij zo graag in het politiek systeem teweeg wil brengen.
‘Ondanks de PVP vanwege onvoldoende belangstelling zich niet heeft kunnen inschrijven bij het Centraal Hoofdstembureau (CHS) kan zij met tevredenheid terugblikken op de wijze waarop inhoud en betekenis zijn gegeven aan haar motto: ‘Eerst het volk, dan de rest’’, aldus Bhikharie. De PVP’er zegt dat er door hem is gesteld dat mensen niet naar de stembus zouden moeten gaan. Hij geeft aan dat dit pas het geval zou moet zijn, indien politiek partijen onder andere het DNA-lidmaatschap tot een fulltime baan maken en prioriteit geven aan een afzettingsprocedure voor de president en vicepresident, ‘anders handhaaf je de gevestigde corruptieve orde’, aldus Bikharie.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!