‘Robby gaat nooit naar de VHP’

robby‘Hoe kan je zo een vraag aan mij stellen,’ aldus gewezen parlementslid Robby Malhoe tegenover Dagblad Suriname op de vraag of hij zal overstappen naar de VHP. Malhoe zegt dat deze vraag een regelrechte belediging betekent aan zijn adres. Op het politieke veld wordt gesuggereerd dat Malhoe uit ontevredenheid zal toetreden tot de olifantenpartij. ‘Ik ben nooit teleurgesteld binnen de NDP en ga ook nooit naar de VHP,’ luidt zijn commentaar.
Malhoe legt er de nadruk op dat hij zijn tijd al heeft gehad binnen de politiek. Hij legt zich neer bij het besluit van de voorzitter van de partij. ‘De voorzitter is de hoogste persoon binnen de partij. Hij overziet zaken beter en hij plaatst naar beste weten de kandidaten. Ik heb hem wel gezegd dat de kandidaten mijn zegen niet hebben,’ verklaart Malhoe. Maanden geleden had Malhoe aangegeven ambities te hebben voor het DNA-kandidaatschap. Ook was hij bereid om zijn dochter voor te dragen. Maar geen van beide voorstellen werden ingevuld door de NDP. Voorzitter Bouterse had Malhoe enkele weken zelfs toegezegd dat hij de lijsttrekker van de NDP zou worden in Saramacca. Maar deze belofte werd niet lang daarna bruut ingetrokken door de voorzitter.
Partijvoorzitter Desi Bouterse verraste de structuren van de NDP met zijn eigen kandidatenlijst. Als lijsttrekker is geplaatst de arts Jerrel Mahabier. Op de tweede plaats staat Naomi Kromokario-Samidin en op nummer drie staat Robby Loods. ‘Ik ken de kandidaten niet eens,’ zegt Malhoe. Op de vraag hoeveel zetels de NDP zal behalen in Saramacca, gaf hij geen antwoord. ‘Ik weet het niet, deze vraag moet je aan de partijvoorzitter stellen. Hij gaat instaan voor de consequenties.’
Vanaf de verkiezingen in 1987 was de NDP altijd verzekerd van 1 zetel in de persoon van Malhoe. Vijf achtereenvolgende verkiezingen is hij gekozen als volksvertegenwoordiger. Bij de afgelopen verkiezingen in 2010 deed hij een stap terug en droeg hij Frits Moesafirhoesein voor als kandidaat. Door een intensieve campagne en een positief stemadvies om op hem te stemmen, werd hij gekozen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!