Robby Amain: “Amoida is geroyeerd”

Robby Amain “Amoida is geroyeerd”.1De ondervoorzitter Robby Dadoe Amain van de partij Baasa heeft medegedeeld dat er een royementsaanvraag ligt om het lid Peter Sane Amoida te royeren. Deze aanvraag werd gedaan door het partijbestuur. Zaterdag 21 maart 2015 werd er in verband hiermee een spoedvergadering gehouden.
Het stemresultaat van de vergadering was volgens Amoida: 3 stemmen voor het royement en 10 tegen het royement. Deze verklaring stuurde Amoida naar de pers.
Amoida kwam in opspraal nadat bleek dat hij zonder toestemming en medeweten van de voorzitter en de leden van Baasa de partij had ingeschreven voor deelname aan de verkiezing.
Naar zeggen van Amain berust de verklaring van Amoida absoluut niet op waarheid. “Tot mijn verbazing hoor ik dat Amoida verklaart dat er 10 mensen op de vergadering aanwezig waren”, zegt Amain.
De voordracht voor het kiezen van een partijraad van de Baasa, moet statutair door tenminste 5 gewone stemgerechtigde leden van de partij, tijdens een algemene ledenvergadering geschieden. De mogelijkheid om de partijraad uit te breiden bestaat er wel. De voordracht voor aanvulling van de partijraad heeft volgens Amain nog niet plaats gehad. Dus bestaat de partijraad volgens Amain nog steeds uit vijf leden.
“Op die bewuste vergadering is Amoida met een twee man extra versterking gekomen. Deze mensen zijn geen leden van de partijraad. Dus zijn zij niet gerechtigd om te stemmen. Het resultaat was in eerste instantie: 3 voor en 4 tegen het royement, maar de twee aangevoerden door Amoida waren niet stemgerechtigd. Het resultaat van de stemming is dus op 3 voor en 2 tegen het royement komen te staan. Amoida is dus geroyeerd.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!