Refos content met resultaten ‘Ook zij’

1REFOSKarin Refos, voortrekker van de ‘Ook zij’ campagne zegt dat ze zeer content is met de tot nu toe behaalde resultaten van de campagne. De campagne, welke onderdeel is van het programma ‘meer vrouwelijk leiderschap in 2015’, is een bewustwordingscampagne naar de Surinaamse maatschappij toe met betrekking tot de posities van vrouwen op leidinggevend niveau. “ Wij zijn blij dat de hele gemeenschap nu hiermee bezig is. Je ziet hoe mannen en vrouwen bewuster worden en zich meer betrokken voelen bij dit gebeuren”. Iedereen let volgens Refos nu meer op de verhouding tussen mannen en vrouwen in topposities en zij zien erop toe dat deze in acht worden genomen. “Vrouwen mogen niet alleen kiezen maar mogen ook gekozen worden”. Refos zegt dat de organisatie de kandidaatstellingen van de politieke partijen nu sterk in de gaten houdt. Vooral de grotere partijen worden gevolgd. “De NDP heeft haar lijsten nog niet gepubliceerd maar we hopen dat daar sterke vrouwen terug komen. Ik blijf positief. ABOP zou volgens haar ook aangegeven hebben een vrouw als lijsttrekker te zullen zetten en PL gaf aan Karta Bink als lijsttrekker te willen hebben in Commewijne. Teleurstellend vindt Refos het dat met de vele verschuivingen op de kandidatenlijsten van de VHP het ernaar uitziet dat de vele krachtige vrouwen in de partij niet terug te zien zullen zijn. Het is volgens haar te hopen dat vrouwen op ministeriele posten geplaatst zullen worden door winnende partijen na de verkiezingen. De activiteiten in verband met de campagne gaan door tot naar de verkiezingen toe. Ook zij geniet hierbij ondersteuning van de afdeling genderbeleid van BIZA. Op 25 mei wordt de campagne in het parlement afgesloten.

error: Kopiëren mag niet!