Marinus Cambiel: ‘Abop heeft geen enkele kandidaat voorgedragen’

dblogoDe Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (Abop) is geen dictatoriale, maar een democratische partij. Volgens ondervoorzitter Marinus Cambiel kan het daarom nooit zo zijn dat de partij zonder goede gesprekken met de achterban kandidaten voor de verschillende volksvertegenwoordigende lichamen zal voordragen. De Abop-topper benadrukt dat alle partijen binnen de huidige combinaties al weten welke posities zij op de lijsten mogen invullen. Wat namen betreft, heeft de geel zwarte partij nog geen officiële besluiten genomen. De Abop zit samen met de KTPI van Willy Soemita en PDO van Waldi Nain in de Alternatieve Combinatie (AC). Volgens Cambiel doen geruchten de ronde dat Alice Amafo als lijstduwer wordt geplaatst en Edward Belfort als lijsttrekker. Er heerst echter grote verdeeldheid hierover in de partij. Dit is volgens Cambiel absoluut niet correct, omdat de partij tot de indiening van de lijsten zoveel mogelijk de achterban de mogelijkheid wil bieden om met ideeën te komen. Het moment dat harde besluiten vallen, zullen die niet terug te draaien zijn. ‘De Abop wil iedereen de kans geven om te groeien’, aldus Cambiel. Partijvoorzitter Ronny Brunswijk heeft afgelopen dinsdagavond op een structurenvergadering van de partij al meegedeeld dat de Abop in Paramaribo de plekken 1, 2, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 12, 14 en 17 zal invullen. De Abop wil 3 zetels in Paramaribo halen en zal er met een strategie worden gewerkt, waarbij stemadvies zal worden gegeven om op nummer 17 te stemmen. Die kandidaat moet ervoor zorgen dat de zetels veilig worden gesteld.
Cambiel zegt dat de partij via Facebook opgemerkt heeft dat er mensen zijn die met opruiende activiteiten tegen de partij bezig zijn en hierdoor proberen om onwaarheden in de gemeenschap te brengen. Hij adviseert de aanhangers om niet zomaar in zulke streken te trappen en de officiële instructies van de partij te blijven volgen. Op de afgelopen structurenvergadering is dit volgens hem ook verduidelijkt door de partijvoorzitter. Ondertussen heeft de Partij voor Democratie en Ontwikkeling (PDO) 9 kandidaten voor De Nationale Assemblee, waarvan de kandidatuur van Commewijne nog moet worden geformaliseerd. Het gaat om PDO-voorzitter Waldy Nain (Paramaribo), Eline Kantam-Wongsokarijo (Paramaribo), Bill Nurse jr. (Paramaribo), Jolanda Wirodikromo (Nickerie), Ponirin Ho A Sjoe (Nickerie), Patrick Pawiriwinangoen (Saramacca), Harold Posetiko (Wanica) en Hugo Djakoen (Commewijne).
De kandidaten van de KTPI zijn vooralsnog niet bekend, aangezien voorzitter Soemita niets wil zeggen tot de officiële indiening van de kandidatenlijsten op 9 april. Voor de Abop zijn er wel namen van mensen die mogelijk op de lijst in Paramaribo zullen prijken. Harish Monorath, Alice Amafo, Edward Belfort, Falisie Pinas en Gordon Touw Ngie Tjouw zijn enkele namen die in Paramaribo voor de Abop worden genoemd.
FR

error: Kopiëren mag niet!