Mahawatkhan gevraagd als lijsttrekker Megafront

dblogoRijstproducent Leakat Mahawatkhan is door de voorzitter van Nieuw Suriname, John Nasibdar, gevraagd om lijsttrekker van het Megafront te worden in Nickerie. ‘Ik ga het in overweging nemen’, verklaart Mahawatkhan is gesprek met Dagblad Suriname. Ook zouden de landbouwers hem hebben gevraagd om hen te vertegenwoordigen in het hoogste college van staat. ‘De landbouwers hebben me ook voorgedragen.’
Mahawatkhan die VHP’er is, is van plan om de oranje partij de rug toe te keren. Hij is niet content met de handelingen van de partijvoorzitter. ‘Hij wil geen oude mannen in de partij.’ Mahawatkhan ontkent dat hij de VHP zal verlaten vanwege belangen. ‘Nee, dat is helemaal niet het geval.’ Hij geeft aan dat de NDP juist in Nickerie loopt rond te bazuinen dat de VHP geen geschikte kandidaat kan vinden. ‘Daarom hebben ze twee afgedankte NDP’ers en een afgedankte BVD’er op de lijst staan.’
Bij de afgelopen verkiezingen ondersteunde Mahawatkhan de PL. Hij was niet als DNA-kandidaat voorgedragen. Mahawatkhan heeft reeds twee termijnen gediend als VHP-assembleelid in de perioden 1987-1990 en 2000-2005.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!