Moeder van misbruikte 12-jarige radeloos

dblogoDe moeder van een 12-jarig meisje zit met de handen in het haar. Zij deed twee weken terug aangifte bij de politie van Meerzorg ter zake een zedenmisdrijf. Uit haar relaas blijkt dat haar dochter op vrijdag 6 maart thuis bij haar buurman was in verband met Phagwa. De moeder was vanwege een sterfgeval niet thuis. Het 12-jarige meisje werd toen benaderd door de 23-jarige buurman om ergens te gaan wandelen. Zij stapte zonder enig vermoeden in de wagen en ging met de buurjongen mee. Deze reed naar de Wijdenboschbrug. Daar zou hij volgens het slachtoffer haar tegen haar wil seksueel hebben misbruikt. Na zijn daad zette de jongeman haar dichtbij haar woning weer af. Hij had het meisje onder bedreiging zo ver gekregen.
Thuis aangekomen merkte de moeder aan de hand van de kleding van het meisje dat er iets mis was. Op de vraag van de moeder antwoordde de minderjarige dat zij het zelf zou hebben gedaan. De dag na Phagwa zag de moeder bloed op het bed. Zij schrok hevig en bracht het meisje naar de dokter. Maandag 8 maart kreeg het meisje een visum van de arts, waarin duidelijk staat vermeld dat er sprake is van penetratie. Met het visum deed de moeder aangifte bij de politie. De moeder zegt dat de politie tot nu toe geen acties heeft ondernomen. De verdachte die vrij rondloopt, treitert de familie. De moeder zoekt hulp. Dagblad Suriname maakte contact met de politie van het desbetreffende station, waarbij bleek dat het verdere onderzoek is verwezen naar de afdeling Jeugdzaken. Inspecteur Humphrey Naarden van de PR-afdeling maakte contact met Opa Doeli en daar bleek dat de zaak in onderzoek is. De moeder van het slachtoffer moet volgens Naarden contact maken met Jeugdzaken. Zij zal zich verder ontfermen over deze zaak.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!