Noreen Cheung ambieert DNA-kandidatuur

dblogoAssembleelid Noreen Cheung heeft ambities om namens de NPS voorgedragen te worden als DNA-kandidaat. ‘Ik ga geen enkele uitdaging uit de weg’, zei de jonge politica tegenover Dagblad Suriname. Enige tijd terug stapte Cheung abrupt uit de paarse partij en vormt thans een eenmansfractie in het parlement. ‘Ik ben misbruikt geworden door de NDP, ik keer nooit meer terug bij de NDP. Wanneer de NPS mij voordraagt als DNA-kandidaat, heb ik alle respect daarvoor.’
Binnen de NPS worden de DNA-kandidaten druk besproken. Cheung die niet vooruit wil lopen op zaken, laat het volledig aan de NPS-leiding over om haar voor te dragen. ‘Wanneer de partij vindt dat ik terug moet komen, omhels ik de partij met alle respect.’
Cheung zegt de overwinning van de V7 al voor zich te zien. Het zou een heel moeilijke keus voor haar zijn geweest om zich aan te sluiten bij de V7. Haar achterban raadde haar aan om aan te sluiten bij de PL, de VHP of de NPS. Uiteindelijk viel de keus op NPS. Zij kan zich het best terugvinden in de visie en de ideologie van de NPS. Binnen V7 kan de NPS 6 DNA-kandidaten voordragen in Paramaribo. Bij de vorige verkiezingen was Cheung in MC-verband voorgedragen door de NDP. Zij was op plek nummer 4 in Paramaribo en haalde 198 stemmen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!