Politie-inspectrice neemt voertuig in beslag

dblogoEen inspectrice van politie heeft hangende een civiele zaak, op eigen houtje, een personenwagen in beslag genomen. Uit verklaring van de aangever blijkt dat het voertuig vanwege een betalingskwestie in beslag is genomen. In feite mag de politie in civiele zaken slechts bemiddelen. De aangever zegt dat de in beslag genomen wagen momenteel op het politieterrein is geparkeerd. Men heeft aangifte hierover gedaan, maar er is nog niets positiefs hieruit voortgekomen. De aangever maakt zich zorgen. Hij hield de krant voor dat het vaker voorkomt dat zaken vanuit het politiebureau of -terrein worden ontvreemd. ‘Wie zal de verantwoordelijkheid dragen wanneer er delen uit het voertuig worden losgekoppeld. De inspecteur heeft mij behoorlijk onder druk gezet. Zij hield me voor dat zolang ik het verschuldigde bedrag niet voldoe, de wagen op het bureau blijft’, vertelde de man aan Dagblad Suriname. Hij vraagt de korpschef om in deze zaak zo spoedig mogelijk in te grijpen om zodoende erger te voorkomen. ‘Zonder vervoer kan ik mijn werk ook niet doen.’

error: Kopiëren mag niet!