Een jaar cel voor diefstal in woning

dblogoIrving Menso is tot een celstraf van een jaar veroordeeld door kantonrechter Rewita Chatterpal. De verdachte heeft op 26 januari 2015 kans gezien in een woning in te breken en hierbij enkele mobiele telefoons, een laptop en sieraden weg te nemen. Het motief van de verdachte in deze zaak was duidelijk. Hij gaf toe dat hij het strafbaar feit had gepleegd, omdat hij geld nodig had voor en trip naar Wageningen. Volgens Menso had hij enkele dagen eerder voor een buurman van de benadeelde gebeld, maar had zijn werkgever nagelaten op tijd voor de geleverde diensten te betalen. Aangezien het volgens hem om een dringende situatie ging, besloot hij in de woning van de benadeelde toe te slaan. De woning had hij al enkele dagen eerder geobserveerd. De verdachte verwijderde enkele schutters van een raam en verschafte zich hierdoor toegang in de woning. Volgens openbare aanklager Reshna Jhinkoe gaat het hier om een kwalijke zaak, waarbij een huiseigenaar bij thuisaankomst ontdekt dat haar woning overhoop is gehaald. Zij gaf aan dat het Openbaar Ministerie naast de bekentenis van de verdachte ook nog vingersporen met negentien punten van overeenkomsten heeft geconstateerd. Aangezien de verdachte eerder al een straf heeft uitgezeten in een vermeende moordzaak, had zij geen ander keus dan een strafvoorstel te doen van twee jaar en zes maanden. De rechter ging echter niet mee met de strafeis en legde de verdachte een veel mindere straf op.
FR

error: Kopiëren mag niet!