Pollack: ‘Wie geen perceel krijgt, krijgt geld terug’

apollackVolgens verkregen informatie van Dagblad Suriname is Remy Pollack, districtscommissaris van Commewijne, bezig gronden uit te geven in de omgeving van Richelieu. Het zou gaan om 600 tot 700 kavels die beschikbaar zijn terwijl het aantal inschrijvingen ligt rond 1.600 tot 1.700. Bezorgde bewoners uit Commewijne hebben de krant benaderd met de vraag wat zal gebeuren met degenen die niet in aanmerking komen voor een perceel. Het geld dat gestort is voor de ontsluitingskosten van de percelen bedraagt SRD 4.200. Inschrijvers moesten dit storten op de rekening van de aannemer belast met het verkavelen van de percelen. ‘In april zal duidelijk zijn wie wel en wie niet in aanmerking is gekomen voor een perceel’, zegt Pollack. De burgervader, die bevestigt dat er percelen ter beschikking zijn gesteld, zegt dat de mensen zonder meer hun geld terug zullen krijgen. ‘Zij kunnen zich gerust bij mij aanmelden als ze hun geld terug willen. Het is hun geld, ze hebben er hard voor gewerkt en ze hebben er recht op.’
Twee regeringen terug, in 2004, zijn via Pollack onder NPS ook percelen uitgegeven. De 360 mensen die toen niet in aanmerking zijn gekomen voor percelen, zouden hun geld (SRD 1.800) nooit terug hebben gehad, beweren sommigen. Pollack zegt stellig dat dit niet mogelijk is. ‘De mensen die niet in aanmerking zijn gekomen voor percelen, zijn gebeld geworden om hun geld te komen ophalen. Zij die het geld niet hebben teruggenomen, waren de mensen die van mening waren dat ze zolang op een perceel hadden gewacht en dat ze geen geld terug wilden maar een perceel. Het was hun beslissing om het geld niet terug te nemen’, aldus Pollack. Het is niet bekend of deze wachtenden nog ooit in aanmerking zullen komen voor een perceel.

error: Kopiëren mag niet!