Arts Jerrel Mahabier wordt lijsttrekker NDP Saramacca

dblogoDe arts Jerrel Mahabier wordt de lijsttrekker van de NDP in Saramacca. De voorzitter van de NDP, president Desi Bouterse, heeft zowel NDP’ers als het volk van Saramacca in het algemeen verrast met de voordracht van de DNA-kandidaten in het district. De namen deelde hij afgelopen weekend mee aan de partijstructuren. Op nummer twee staat mevrouw Naomi Kromokario-Samidin en als nummer drie Robby Loods. Tijdens het onderhoud met zijn partijstructuren maakte Bouterse de opmerking dat de voordracht van Jerrel Mahabier heeft plaatsgevonden door zijn raadsman Irvin Kanhai. Opmerkelijk is dat de personen die in een vroeg stadium te kennen hadden gegeven belangstelling te hebben voor DNA-kandidatuur, niet op de lijst voorkomen. Het gaat hierbij om het hoofdbestuurslid Clifton Koorndijk, Aarti Vishnudath en het gewezen NDP-assembleelid Robby Malhoe. Nog enkele weken geleden verklaarde Malhoe tegenover Dagblad Suriname dat hij door Bouterse was aangewezen als de lijsttrekker. Hierna volgde een onderhoud met de partijstructuren. Tijdens dit onderhoud, dat in Ocer plaatsvond, drukte Bouterse de aanwezigen op het hart de besproken informatie niet met de pers te delen. Op deze dag verduidelijkte Bouterse dat Malhoe de lijsttrekker wordt en dat hij niet wenste te discussiëren daarover. Maar nu, drie weken later, maakt hij aan zijn partijstructuren bekend dat de arts Jerrel Mahabier de lijsttrekker wordt.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!