Suriname spreekt steun uit voor Venezuela

Suriname spreekt steun uit voor Venezuela.4De Surinaamse gemeenschap waaronder de inheemsen en de Cubanen en Venezolanen die in Suriname wonen hebben zondag hun ondersteuning uitgesproken aan de regering van Venezuela voor de aggressie die de Verenigde Staten naar hen toe etaleert. Aanleiding hiertoe was de wet die vorige maandag in werking trad waarbij Venezuela als een “bijzonder en oneigenlijk gevaar voor de nationale veiligheid en buitenlands beleid van de VS” genoemd wordt.
De ondersteuners verzamelden zich bij het borstbeeld van Simon Bolivar op Kerkplein om een sterke boodschap te sturen naar het Venezolaans volk.
De in Suriname wonende Cubanen overhandigden een petitie aan de vertegenwoordiger van de Venezolaanse ambassade in Suriname, waarin de afkeuring wordt uitgesproken over de Amerikaanse inmenging. Ook de ambassadeur van Cuba in Suriname, Julio Solis Ferreiro, veroordeelde de Amerikaanse houding en sprak van een “ondenkbaar en belachelijk” standpunt van de Amerikanen.
Stanley Hubert Liauw-Angie van de inheemsen groep sprak zijn ondersteuning uit over het vredesproces in Latijns- Amerika en veroordeelde elke vorm van inmenging in de region. Hierbij werd ook een gedicht van Miguel Slory geciteerd.
Jose Luis Garcia, woordvoerder van de Venezolanen die in Suriname wonen, sprak ook zijn afkeuring uit over de Amerikaanse houding naar Venezuela toe.
De Venezolaanse Ambassadeur, Olga Díaz Martínez, bedankte een ieder voor deze ondersteuning. “Dit is slechts het begin van de Amerikaanse strategie om Venezuela en de democratische gekozen president te schaden”, zei de ambassadeur.

error: Kopiëren mag niet!