Opkomst scholen Global Money Week goed

frontDe Global Money Week ging gisteren van start in het KKF-gebouw. In de ochtend is de beurs, waarbij informatie wordt verschaft aan jongeren over geld, uitsluitend toegankelijk voor geregistreerde scholen. In de middag is het open voor een ieder. Deze educatieve activiteit wordt voor de tweede maal gehouden in ons land en wordt georganiseerd door de Centrale Bank van Suriname in samenwerking met Stichting Projekten. Nancy Harnandan, coördinator van de Global Money Week, nodigt vooral ouders en verzorgers uit om de Global Money Week te bezoeken in de middag. Zij geeft aan dat de opkomst zeer goed is in de ochtend. De vraag voor deelname is zo groot dat helaas niet alle scholen ingeroosterd konden worden. Bezoekers die ’s middags naar de beurs gaan, kunnen geheel gratis en zonder vooraf te registreren met hun kinderen participeren aan alle activiteiten. Diverse banken die actief zijn in Suriname, zijn tot zaterdag aanwezig op de beurs om hun kennis te delen met de bezoekers. De thema’s die dit jaar op speelse wijze met de kinderen behandeld worden, hebben te maken met geld, sparen, geldbeheer, ondernemen, investeren, verzekeren en pensioenen. De Global Money Week is onderdeel van een wereldwijde campagne om jeugdigen te onderwijzen in geld en geldzaken. Suriname heeft vorig jaar voor het eerst meegedaan. De eerste keer hebben meer dan zevenduizend kinderen de beurs bezocht.

error: Kopiëren mag niet!