Machine bankwerken SAO gemoderniseerd

SAODe Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO), een werkarm van het ministerie van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM), heeft in samenwerking met de Staatsolie Foundation for Community Development Suriname (SFCD), ervoor kunnen zorgen dat de afdeling Machine Bankwerken bij de SAO een upgrading heeft ondergaan. Op dinsdag 10 maart vond de officiële overdracht van de geschonken machines plaats. Iris Gilliad, vertegenwoordiger van de SFCD, maakte bekend dat het bij deze gaat om een investering van ruim € 52.755. Gilliad moedigde de cursisten aan om goed gebruik te maken van de apparatuur en faciliteiten om zodoende er iets in de maatschappij mee te bereiken.
Radjesh Hemradj, waarnemend directeur SAO, vertelde dat het project ongeveer 3 jaren geleden is geschreven. Naast de nieuwe machines is er door de cursisten en instructeurs ook gewerkt aan een nieuwe theorieruimte en een praktijkruimte. De directeur gaf aan dat het bedrijfsleven ook benaderd zal worden om te komen tot een goed lespakket. Het bedrijfsleven zal uitgenodigd worden om een kijkje te nemen, omdat de cursisten uiteindelijk in het bedrijfsleven terecht zullen komen. Naast de SFCD bedankte Hemradj ook het bedrijf Diba Sur die al de machines in elkaar heeft gezet.
De machines kunnen voor verschillende doeleinden worden ingezet. De SAO beschikte wel over machines, maar die waren erg verouderd. Er werd op de SFCD een beroep gedaan en die heeft het aanvaard. De SFCD heeft dit niet alleen om de reden van verouderde machines gedaan, maar omdat zij het belang van de cursisten en de vraag naar zulke krachten op de markt heeft kunnen inzien. Door de jaren heen is het aantal cursisten afgenomen, maar op de markt is de vraag naar die krachten juist toegenomen.
‘Tijdens de cursussen moeten de cursisten naar verschillende bedrijven gaan om stage te lopen. Wat wij merken, is dat de bedrijven de cursisten direct in dienst willen nemen. De bedrijven nemen dan contact op met ons om de cursisten in dienst te nemen. Wij geven hun aan dat de cursisten een traject zijn begonnen en dat moeten afmaken om gecertificeerd te zijn. Als zij na hun stage terugkomen en hun examen hebben afgelegd, zijn zij gecertificeerd en mogen zij dan weer naar het bedrijf om daar te werken.’
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!