Global Money Week start vandaag

dblogoVandaag, dinsdag 10 maart 2015, gaat op het KKF Beursterrein de Global Money Week Beurs van start. De Global Money Week is een wereldwijd evenement dat gericht is op de jeugd en jongeren van 6 tot en met 18 jaar en elk jaar plaatsvindt gedurende de 2de week van maart. Dit evenement is een initiatief van de Child Youth & Finance International en wordt op internationaal niveau gecoördineerd door dit wereldwijd netwerk. Op nationaal niveau vindt de coördinatie plaats door de deelnemende landen. De Global Money Week heeft als doel het verhogen van de economische en maatschappelijke participatie van de jeugd en jongeren middels educatieve en interactieve activiteiten rondom geldzaken, ondernemerschap en het creëren van een duurzaam inkomen voor levensonderhoud. Vorig jaar hebben wereldwijd rond 3 miljoen jongeren deelgenomen aan de Global Money Week en waren er 118 landen en 490 organisaties bij betrokken.
Global Money Week Beurs 2015
Dit jaar zal de Global Money Week Beurs wederom worden georganiseerd door de Centrale Bank van Suriname en de Stichting Projekten. Het wordt gehouden in de periode van 10 maart tot en met 14 maart 2015, zowel in de ochtend als de middag, in de hal van de Kamer van Koophandel en Fabrieken op het KKF Beursterrein aan de H.D. Benjaminstraat. De Bank streeft ernaar om dit jaar zowel nieuwe activiteiten te introduceren als meer partijen uit de financiële sector, zoals de verzekeringsmaatschappijen, te betrekken bij dit evenement.
Activiteiten 2015
De thema’s voor dit jaar zijn ‘Geld’, ‘Sparen’, ‘Dagelijks geldbeheer’, ‘Ondernemen’, ‘Investeren’, ‘Verzekeren’ en ‘Pensioenen’. De deelnemende instellingen zullen hun activiteiten houden aan de hand van deze thema’s. Ook worden in de middag over de verschillende thema’s workshops gehouden, bestemd voor de ouders, verzorgers en leerkrachten.
Het belang van de Global Money Week voor jong en oud
De Global Money Week biedt de Surinaamse samenleving een uitermate goede gelegenheid om zich op interactieve en ontspannen wijze te verdiepen in alles wat met geld te maken heeft. Financiële zaken die over het algemeen worden getypeerd als complex, saai en oninteressant, worden op zodanige wijze overgebracht dat jong en oud er voordeel aan hebben. Het is belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd worden betrokken bij geldzaken, zodat het financieel bewustzijn wordt bevorderd en kinderen op latere leeftijd verantwoorde financiële keuzes kunnen maken. Tegelijkertijd is het van belang om ouders en andere opvoeders te betrekken hierin voor zowel de bevordering van hun eigen financieel bewustzijn als het overbrengen van de juiste boodschap naar de jongeren. De Global Money Week is dus goed voor iedereen. Doet u ook mee aan de Global Money Week Beurs 2015! De toegang is gratis.

error: Kopiëren mag niet!