Minister Adhin kondigt bouw scholengemeenschap Moengo aan

Minister Adhin kondigt bouw Scholengemeenschap Moengo aan.2
Minister Adhin kondigt bouw Scholengemeenschap Moengo aan.3Minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling kondigde op vrijdag 27 februari bij een motivatiedag voor voj-scholieren te Moengo in het district Marowijne aan een scholengemeenschap te zullen bouwen in de omgeving. Het complex zal multifunctionele lokalen hebben. Ook is er al geld beschikbaar voor de bouw van een praktijkcentrum. Deze aankondiging komt als oplossing voor een van de knelpunten die de aanwezige leerlingen hebben aangegeven. Ze klaagden dat er niet genoeg praktijklokalen en mediatheken zijn voor hun. Ze begroetten het nieuws van de scholengemeenschap dus ook met een luid applaus.
De bewindsman was aanwezig op de motivatiedag op uitnodiging van de lokale scholieren zelf. Zij meenden de activiteit te organiseren om zo het slagingspercentage dit jaar omhoog te brengen. In de krutu oso van Moengo waren de examenkandidaten van de Waaldijkschool, de Barronschool en VOJ Albina aanwezig. Zij nodigden verschillende hoogwaardigheidsbekleders uit om toespraken te houden, onder wie districtscommissaris Theo Sondrejoe en parlementariër Marinus Bee.
Het DNA-lid gaf de leerlingen mee dat zij een grote dosis aan discipline, zelfwerkzaamheid en doorzettingsvermogen nodig hebben om het examen succesvol af te ronden. Sondrejoe riep hen op niet te slabakken en zich extra in te zetten naar de komende schoolonderzoeken en het examen toe. ‘Dit is het belangrijkste traject in je leven. Hier leer je effectief te studeren. Neem voorbeelden van hoe het moet bij vooraanstaanden. Het is verder goed om te luisteren naar de leerkracht en je ouders’, sprak de dc de groep scholieren toe.
De minister hield de groep bezig middels een interactieve sessie. Hij leerde hen mediteren om tijdens de testen te kunnen concentreren. ‘Simulatie is ook belangrijk. Als je thuis studeert, moet je dezelfde omgeving creëren als op school. Geen muziek of televisie op de achtergrond.’ Adhin hoopt verder dat de aankondiging van de komst van de scholengemeenschap de leerlingen stimuleert om hun best te doen.

error: Kopiëren mag niet!