OM eist zes jaar tegen roofverdachte

dblogoHet Openbaar Ministerie, vertegenwoordigd door Nirmala Maikoe, eiste gisteren zes jaar cel tegen de verdachte Patrick S. Hij wordt ervan verdacht op 1 juli 2014 tezamen en in vereniging met zijn comparanten een overval te hebben gepleegd in een woning in het ressort De Nieuwe Grond. Volgens verklaring van de benadeelde hebben de criminelen gebruik gemaakt van fysiek en verbaal geweld. De daders haalden wapens tevoorschijn en hielden de slachtoffers daarmee onder schot. Deze verdachte had in eerste instantie een alibi opgegeven dat hij op die bewuste nacht samen met zijn vrouw en kinderen thuis was. Na goed speurwerk van de politie is men er achter gekomen dat Patrick gedurende het tijdstip van de roof niet thuis was. Hij was in de directe omgeving van de woning van de benadeelde. Voor de daad waren de verdachten in een winkel geweest. Daar is hij op het beeldmateriaal vastgelegd. Toen de politie de verdachte de vastgelegde beelden toonde, had Patrick geen nadere verklaring.
Ondanks zijn ontkenning achtte de vervolging het feit tegen de verdachte Patrick wettig en overtuigend bewezen. Zijn opgegeven alibi is op geen enkele wijze ondersteund, toch bleef de verdachte in alle stelligheid volharden dat hij niet betrokken is geweest bij de gepleegde roofoverval. Op 20 juli 2014 vond de verbalisant tijdens het verdachtenverhoor een mobiele telefoon en twee Digicel simkaarten op de verdachten. De verdachte had de simkaarten vernield en onbruikbaar gemaakt. Het vermoeden bestaat dat Patrick kort voor en na de roof contact zou hebben gemaakt met zijn comparanten. Op basis van alle voorgedragen bewijsmiddelen achtte de vervolgingsambtenaar een celstraf van zes jaar passend. Advocaat Raoul Lobo vond de eis van de openbare aanklager vrij hoog. Hij betoogde dat de vervolging niet hard heeft kunnen maken dat de verdachte op die bewuste dag de beroving zou hebben gepleegd. Op basis hiervan verzocht de raadsman rechter Maytrie Kuldipsing om zijn cliënt vrij te spreken. De uitspraak in deze zaak wordt gedaan op 30 april. De gevangenhouding van Patrick blijft gehandhaafd.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!