Brandweer vervoert fotograaf naar brandlocatie

Brandweer vervoerd fotograaf naar brandlocatie 2De eigenaar van het pand en de buurtbewoners van Hendrikstraat stonden er versteld van toen zij in de nacht van zondag op maandag 2 maart een fotograaf met een opschrift van een mediabedrijf uit de bluswagen van de brandweer zagen stappen. Op het adres stonden twee voertuigen die in een garage waren geparkeerd in brand. Men belde omstreeks 02.07 uur de brandweer. Toen een van de bewoners merkte dat er al half uur voorbij was zonder enig spoor van de brandweer, werd de politie gebeld. Volgens de benadeelde was het intussen al 2.38 uur. In de garage stonden volgens de aangever vijf voertuigen. Men kon drie voertuigen veilig uit de garage verwijderen, maar de twee voertuigen zijn geheel verwoest door de brand. Naar het schijnt heeft de brandweer al die tijd op de fotograaf zitten wachten, met gevolgen voor de in brand zijnde voertuigen. Gezien de afstand van de brandweerpost en de brandlocatie moest men binnen een kwartier ter plekke zijn.
Hoofdcommandant van de brandweer Cecil Waal geconfronteerd met deze informatie geeft aan niet op de hoogte hiervan te zijn. Waal geeft Dagblad Suriname te kennen dat hij dit zal natrekken en de politie vragen om de zaak verder te onderzoeken.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!