YDU vervaardigt producties over democratie

dblogoDe Young Democracy Unit (YDU) heeft in het kader van de aanstaande verkiezingen, in samenwerking met het United Nations Development Program (UNDP), enkele producties laten vervaardigen om de samenleving, met name de jongeren, bewust te maken over de belevenis van democratie op verschillende fronten. “De producties handelen over de democratie en de belevenis van de democratie op verschillende manieren”, zegt Clyde Ford, voorzitter YDU. Het vervaardigen van de producties is door de UNDP gefinancierd. “Als wij horen over democratie, denken wij vaak genoeg alleen aan de politiek. In deze 5 films hebben wij iets meer dan dat laten opnemen. Hierbij gaat het om democratie op school, in de sport, jong ondernemerschap, story telling, politicologie en bestuurskunde. Wij hebben ook mensen op straat gevraagd wat zij begrijpen onder democratie. Jongeren moeten niet ervan uitgaan dat wanneer zij hun stem voor een politieke partij uitbrengen, zij de democratie al beleven. Jongeren moeten weten dat zij het recht hebben om te praten, te participeren en mee te doen. De producties hebben in ieder geval een link met de aanstaande verkiezingen, want als de mensen naar de stembus gaan, moeten zij weten waarom zij naar de stembus gaan. Men ziet het als een show, waar men 1 keer in de 5 jaar gaat stemmen. Men vergeet dat men 1 keer in de 5 jaar stemt op iemand die voor de komende 5 jaar voor hen zal beslissen. Je moet dus mensen zetten die voor jou zullen werken. En hoe krijg je dat? Als je de mensen hebt kunnen zeggen wat ze voor jou moeten doen”, legt Ford uit.
Profielschets parlementariërs
“Wij hebben onlangs een profielschets voor parlementariërs in elkaar gezet. Wij doen vaak dingen uit emotionele overwegingen, omdat wij zien hoe parlementariërs met ons omgaan wanneer wij ze geplaatst hebben. Dat beveelt ons aan om de gemeenschap te vragen om na te denken over het creëren van een profielschets voor de parlementariërs. De profielschets is nog niet af, maar het moet ons alvast aan het denken zetten”, aldus Ford.

Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!