Politieman aangehouden en twee buiten functie

dblogoDe agent van politie eerste klasse R.M. is deze week door de korpschef in verzekering gesteld voor het aannemen van giften en beloften. Samen met deze politieman zijn nog twee andere ambtenaren, te weten een aspirant agent van politie en een buitengewoon agente van politie, in verband met dezelfde zaak buiten functie gesteld. Uit het onderzoek blijkt dat op Tourtonne de politie een ongeplande verkeercontrole had gehouden. Tijdens de controle zou een bestuurder zich schuldig hebben gemaakt aan een overtreding. Het verzekeringsbewijs van deze overtreder was geëxpireerd.
De aspirant ging naar de commandant, R.M., met het stuk. Deze politieman hield op zijn beurt de bestuurder voor dat indien hij SRD 500 voor hem neertelde, hij zou mogen vertrekken. De overtreder gaf deze zaak door aan de desbetreffende politieafdeling. R.M. is in verband met deze zaak aangehouden en in verzekering gesteld. De andere twee ambtenaren meenden voor hun oudere collega te moeten opnemen en ontkenden dat er een verkeerscontrole was gehouden. Deze twee politieambtenaren zitten thans thuis.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!