Monorath en Lachman dreigen inschrijving door bestuur NS te boycotten

1 Monorath en Lachman dreigen inschrijving door bestuur NS te boycotten 1De DNA-leden Harish Monorath en Premdew Lachman hebben de afgelopen periode aan politiek Suriname laten weten dat ze rond zijn met de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij(Abop) van Ronnie Brunswijk voor het vormen van een politiek blok. Beide DNA-leden zijn nimmer teruggeroepen door de politieke vereniging Nieuw Suriname en hebben verschillende rechtszaken tegen het rechtmatige bestuur aangespannen, waarbij ze altijd bakzeil hebben gehaald. Vaststaat dat beide DNA-leden het bestuur niet in en buiten rechte mogen vertegenwoordigen en dat dit statutair alleen voorbehouden is aan het dagelijks bestuur van Nieuw Suriname, zoals dat bij elke politieke partij gangbaar is. In het dagelijkse leven is Lachman huisarts en Monorath advocaat, tevens deken van de Orde van Advocaten. Zij hebben het blijkbaar niet nodig gevonden om hoger beroep tegen dit vonnis aan te tekenen.
Als deken van de Orde van Advocaten weet Harish Monorath als geen ander dat zij beiden, als DNA-leden, alleen gerechtigd zijn om op persoonlijke titel een samenwerkingsovereenkomst te tekenen en niet namens hun partij. Een soortgelijk geval heeft zich ook voorgedaan toen DNA-lid C. Pahlad als individu een ander politiek forum uitkoos.
Thans schermen en dreigen Monorath en Lachman voortdurend met een rechtszaak om het wettig bestuur van NS het leven onmogelijk te maken en om op 16 maart de inschrijving bij het Centraal Hoofdstembureau te frustreren. Daarnaast blijkt dat Monorath zich vaker willens en wetens uitgegeven heeft als voorzitter van de politieke vereniging Nieuw Suriname, terwijl hij die hoedanigheid nimmer bezat of heeft gehad. In het strafrecht levert dat valsheid in geschrifte op en er staat een jarenlange straf op. Dat stelt de persdienst van Nieuw Suriname in een verklaring. Een lidmaatschapskaart waar Monorath zich uitgeeft als voorzitter van Nieuw Suriname wordt als bewijs toegevoegd bij deze verklaring.

error: Kopiëren mag niet!