Interne strijd NDP Saramacca weer opgelaaid

Interne strijd NDP Saramacca opnieuw aangewakkerdMiddels de voordracht van gewezen assembleelid Robby Malhoe als lijsttrekker van de NDP is de onderlinge politieke strijd binnen de NDP opnieuw opgelaaid in Saramacca. Dagblad Suriname sprak met NDP’er Vinay Audhram die deze verwikkeling ten zeerste betreurt. Ondertussen heeft de groep van ontevreden NDP’ers een persbericht uitgebracht namens NDP Saramacca. Men is het oneens dat Malhoe de lijsttrekker wordt en is van oordeel dat Malhoe niet op de DNA-lijst mag komen. Het persbericht is ondertekend door ressortvoorzitter tevens afdelingsvoorzitter S. Gangadien van Groningen, ressortvoorzitter A. Ramfali van Jarikaba, ressortvoorzitter F. Rodriguez van Tijgerkreek en subafdelingsondervoorzitter S. Maikoe van Wayamboweg. Verder staan ook de handtekeningen van de jongerenvoorzitters O. Ngadiman (NDP-voorzitter Jongeren Saramacca), S. Ramdhani (jongerenvoorzitter Calcutta), F. Vyent en A. Samjhawan.
Audhram vindt dat het persbericht dat gestuurd is om de voordracht van Malhoe als lijsttrekker te stuiten, pure misleiding is. Hoewel de voorzitter van een ressort zijn handtekening heeft geplaatst, is het beslist niet zo dat het persbericht ondersteund wordt door de overige leden van het ressortsbestuur. ‘Ze zijn niet eens op de hoogte gesteld dat er een bericht wordt geschreven namens hen. Deze personen willen hun mening niet uiten uit vrees voor rancune.’ Audhram zegt eveneens dat een andere persoon, die al in het prille begin heeft laten doorschemeren dat hij ambities heeft voor DNA-kandidatuur, achter de schermen de motor zou zijn van het bericht. Zijn vrouw heeft in december van het afgelopen jaar een stuk terrein van 10 hectare aangevraagd te Kampong Rewel.
Audhram zegt dat NDP’ers zwaar teleurgesteld zijn in de wijze waarop Jules Wijdenbosch het district coördineert. Ook de corruptieve handelingen gepleegd door ex-dc Aroenkoemar Ramdhani van Saramacca, worden aan de kaak gesteld. ‘Hij heeft alle jongeren van Saramacca besmeurd door zijn corruptieve handelingen, waardoor het lijkt alsof de regering nu geen vertrouwen meer heeft in het eigen kader. Vandaar dat er een oud-dc van Nickerie, die veroordeeld was voor mishandeling van een burger, naar Saramacca wordt gehaald om leiding te geven aan ons district. Dit hebben wij allemaal te danken aan dc Ramdhani. Waarom zijn de structuren toen niet opgekomen om een capabele figuur uit Saramacca voor te dragen als nieuwe dc van Saramaca’, vraagt hij zich af.
‘In Groningen zijn twee overheidsgebouwen gesloopt, terwijl deze wel degelijke gebouwen waren om in te wonen en te leven’, stelt Audhram. ‘Nu het een leegstaand perceel is geworden, wordt het perceel aangevraagd door personen. Het meest erge is dat hoewel coördinator Wijdenbosch van alles op de hoogte is, hij blijft doen alsof zijn neus bloedt.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!