Inbreker vertoont schot in nek

dblogoIn het geval waarbij de politie twee inbraakverdachten heeft aangehouden, blijkt dat één van de verdachten een schot vertoont in de nek. Omstreeks kwart voor vier kreeg de politie van Uitvlugt een melding betreffende een woninginbraak aan de Hendrikstraat. Volgens verklaring van de benadeelde hebben de daders drie autobatterijen weggenomen. Terwijl de politie nog op de inbraaklocatie was, stopte een personenauto in de buurt en zag men twee mannen spullen in de auto laden. De benadeelde gaf de politie te kennen dat hij dat voertuig in de directe omgeving van zijn woning geparkeerd had gezien na de inbraak. Toen de criminelen merkten dat de politie aandacht voor hen had, namen zij plaats in de auto en reden met hoge snelheid weg. De benadeelde had bij het zien van de verdachte wagen tenminste drie keren op het voertuig geschoten. Tijdens de achtervolging gelukte het de verdachten om de politie van zich af te schudden. Kort daarna veroorzaakten zij een aanrijding met een andere auto op de hoek van de Mr. J. Lachmonstraat en de Albertlaan. Door deze aanrijding raakte een verdachte bekneld. De brandweer moest eraan te pas komen om hem uit de auto te krijgen. Later bleek dat hij ook was getroffen door een kogel in de nek.
Volgens de PR-afdeling van het Korps Politie Suriname heeft men twee van de gestolen batterijen teruggevonden op de plaats van de aanrijding. Één van de verdachten werd door de politie uit de ambulance verwijderd, omdat hij aan de apparaten begon te trekken. De verpleegkundige wenste hem daarom niet verder te voeren naar het ziekenhuis. De politie haalde hem toen uit de ambulance. Hij is door de politie in verzekering gesteld. Het betreft de 34-jarige Robert N. Zijn 41-jarige comparant Radjkoemar M. is onder politiebewaking in het ziekenhuis opgenomen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!