120 rolstoelen verstrekt aan personen met lichamelijke beperking

120 rolstoelen verstrekt aan personen met lichamelijke beperkingDe Wheelchair Foundation, een dochterorganisatie van de Pan American Health Organization, heeft gisteren in samenwerking met de Stichting Trainingsprojecten voor Jeugdigen en Gehandicapten (TJG) in Suriname en het ministerie van Sozavo, 120 rolstoelen verstrekt aan personen met een lichamelijke beperking. Het beleid betreffende mensen met een beperking is een aangelegenheid van het ministerie van Sozavo. Minister Alice Amafo gaf aan dat het ministerie elke dag wordt benaderd door mensen die graag een rolstoel zouden willen hebben. Vandaar dat het ministerie zich volgens de minister heeft ingezet om de samenwerking met de andere organisaties op gang te brengen. ‘De overheid weet dat de integratie in het dagelijks leven heel moeilijk gaat, en daarom hebben wij onze werkarmen gevraagd om dit project klaar te krijgen’, zei de minister.
De minister gaf aan dat de ratificatieprocedure van het door Suriname getekende verdrag voor mensen met een beperking al lang is ingezet. De directeur van TJG, Norine Pinas, gaf aan dat dit het tweede project is dat door de stichting is gerealiseerd. ‘Alle burgers hebben recht op toegankelijkheid, ongeacht beperking of niet. Daarom moeten wij voor de rechten van onze medemens opkomen, vandaar het initiatief in Paramaribo’, zegt Pinas. Pinas geeft aan dat de stichting al in Nickerie is geweest. Paramaribo was gisteren aan de beurt en vandaag Marowijne.
Don Routh, de vertegenwoordiger van Wheelchair Foundaition, wiens zoon ook lichamelijk beperkt is, gaf aan dat zijn zoon een inspiratie is die hem beweegt om zich in te zetten voor zulke doelen. ‘Als vader van een zoon, die heel zijn leven in een rolstoel heeft doorgebracht, begrijp ik welke toewijding men moet hebben om zich in te zetten voor dit werk. Het enige wat je voor dit werk in ruil krijgt, is heel veel liefde.’ In de afgelopen 14 jaren heeft de foundation wereldwijd meer dan 900.000 rolstoelen mogen verstrekken.
Dit landelijk project gaat om het verstrekken van ongeveer 280 rolstoelen aan mensen met een beperking. De registratie van de behoeftigen geschiedt bij Sozavo. De organisatie gaf aan dat niet alle rolstoelen weggeven zijn, dus hoe meer mensen zich aanmelden, hoe meer in aanmerking kunnen komen.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!