Wegomlegging Revoplein zorgt voor irritatie bij ondernemers en bestuurders

IMG_0583De afsluiting van de wegen rondom het Revoplein heeft afgelopen dinsdag voor aardig wat irritatie gezorgd bij autobestuurders en ondernemers in de omgeving. Naast het feit dat de wegomlegging voor lange files zorgde, heeft de politie in samenwerking met het Nationaal Bureau Veiligheid besloten om de nabije winkels te sommeren om tot sluiting over te gaan. Volgens de winkeliers is zo een methode niet eerder toegepast en zijn zij pas dinsdagmorgen tussen 8.00 en 9.00 uur door het districtscommissariaat Paramaribo Noord-Oost geïnformeerd dat de handelszaken om 12.00 uur over moesten gaan tot sluiting. Anderen gaven aan helemaal geen formeel schrijven te hebben ontvangen, maar dit via anderen te hebben vernomen. Ook de bus- en taxichauffeurs moesten het gebied verlaten. Volgens districtscommissaris Jerry Miranda gaat het hier om maatregelen van de veiligheidsdienst van de president, die nimmer ontweken mogen worden. Deze gelden altijd op plaatsen waar het staatshoofd aanwezig zal zijn.
De sommatie van het commissariaat bleek echter toch door vele ondernemers niet te zijn opgevolgd, omdat zij hierdoor veel verliezen zouden lijden. Bovendien waren de ondernemers niet eens met de stelling van de dc, omdat de president ‘s avonds bij de viering van 35 jaar revolutie ter plekke zou zijn. Op het Revoplein waren de voorbereidingen op dat tijdstip in volle gang. Volgens de aanwezige organisatoren moeten zaken vlekkeloos geschieden. De wegomlegging heeft tot 05.00 uur ‘s ochtends van 25 februari geduurd.
FR

error: Kopiëren mag niet!