Bouterse: “Opening fabriek huizenbouw eind maart”

dblogoDe fabriek die huizen gaat bouwen in Suriname, wordt tussen 25 en 30 maart 2015 geopend. Dit gaf president Desi Bouterse de grote menigte aan op de massameeting van de NDP op het Revoplein. Volgens hem zijn er tussen de 18.000 en 20.000 woningen in te lopen. Deze fabriek moet ervoor zorgen dat jaarlijks ongeveer 2.000 woningen worden gebouwd van 100 vierkante meter. “A no toffee wo meki, ma oso”, grapte de president. Volgens de NDP-leider doen de lokale bouwers hun best, maar de achterstand is veels te groot. Bij de bouw van een woning is het van belang dat er een stukje grond is. Dit is dan ook de reden waarom de minister van ROGB dag en nacht bezig is om grondpapieren uit te reiken. Tussen 2010 en 2015 zijn er ongeveer 10.500 grondbeschikkingen uitgereikt. Middels korte filmpjes hield president Bouterse de aanwezigen de verworvenheden van deze regering voor. Aanpak van de infrastructuur, de uitgifte van grondbeschikkingen, het opleveren van woningen en de ingebruikname van de Staatsolie-raffinaderij waren enkele van de wapenfeiten, die aan de orde kwamen. Hij benadrukte ook dat hij een land wil hebben waar zijn volk gestudeerd is, waar zijn volk hoog opgeleid is. Investeren in human capital is dan ook van eminent belang, gaf de president verder aan. Ondanks deze realisaties beweren politieke tegenstanders dat er niet gewerkt is, merkte de NDP-topper op. Volgens hem maken de mensen van V7 geen kans om het land over te nemen. Ze geven vaker aan “als we komen”. “Pe we kon, pe we komen, sortu komen. We kon, fu du san?” Hij vroeg zich af of de mensen van de tegenpartij gek aan het worden zijn. “Den law, den pagla, den jampanesi brada bo taki goblock”, merkte hij verder op. “Paniek de na tra sey.” Bouterse is ervan overtuigd dat er paniek is aan de andere kant, want de NDP groeit. De tegenpartij doet er alles aan om de groei van de paarse partij te stuiten. “Den seti baskita kon fis mi mofo doro.” Hiermee wilde hij aangeven hoe ver men gaat. Daarnaast wordt er een bericht in de media gelanceerd dat een vliegtuig met drugs is geland te Kasiwinika. “De plaats waar mijn roots zijn.” Volgens de president heeft de onzichtbare hand ervoor gezorgd dat het vliegtuig nooit daar is gekomen.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!