Vijfde Luiaard Award voor Stellar Tsang

5e Luiaard award voor Stellar TsangGreen Heritage Fund Suriname (GHFS) heeft voor de vijfde maal de Luiaard Award uitgereikt. Dit jaar ging de Luiaard Award 2014 naar Stellar Tsang, die al sinds 2012 zich belangeloos inzet als vrijwilliger voor de stichting. Haar kennismaking met de stichting begon tijdens de luiaardreddingsactie van 2012 die inmiddels internationale faam heeft behaald. De foto’s van Tsang hebben ook een voorname plaats ingenomen bij het internationaal op de kaart zetten van de luiaardreddingsactie en zijn onder andere gepubliceerd op de website van BBC News Magazine. Tsang kreeg de award onder andere voor haar bijzondere creatieve bijdragen aan het werk van de stichting, die gaan van origami luiaards tot prachtige potloodtekeningen van luiaards en originele luiaard T-shirt designs. Tsang is behalve vrijwilliger voor het luiaardprogramma ook actief voor het dolfijnen- en educatieprogramma van de stichting. Naast dierenverzorging, fotografie, bijzondere papiercreaties en een rol als GLOBE teacher, heeft Tsang ook samen met 2 andere vrijwilligers het Braamspunt Virtueel Museum vorm en inhoud gegeven. In dit virtueel museum wordt het verhaal verteld van een strand dat onder grote natuurlijke en menselijke bedreigingen staat en momenteel een belangrijk legstrand is geworden voor de zeeschildpadden. Om die reden heeft de GHFS er dan ook voor gekozen om deze uitreiking aan het begin van het zeeschildpaddenseizoen op te luisteren met de animatiefilm “A Turtle’s Tale” vooral gericht op een jonger publiek.
Vrijwilligerswerk en donaties
De Green Heritage Fund Suriname werkt al 9 jaren aan de opvang van luiaards, miereneters en gordeldieren. Deze dieren worden als zij volledig gezond zijn weer uitgezet in bosgebieden die minder onder druk staan van verstedelijking. De GHFS heeft ten behoeve van het luiaardrehabilitatiecentrum net een succesvolle fundraisingcampagne afgesloten en is reeds bezig verdere fundraising te plannen zodat het volledig budget kan worden gefinancierd voor het opzetten van dit centrum. Het werk van de stichting wordt grotendeels gedraaid op de bijzondere en belangeloze inzet van zowel lokale als internationale vrijwilligers. Ook dit jaar mocht de stichting zich gelukkig prijzen met een donatie van de Chinese vereniging Fa Tjauw Song Foei aan het begin van dit Chinees Nieuwjaar.
Voorgaande Luiaard Awards
De Luiaard Award is een award die wordt uitgereikt aan mensen die een bijzondere bijdrage leveren aan het werk van de stichting op het gebied van de luiaardrehabilitaie. En staat daarom ook in het teken van dit bijzondere dier dat onder andere intelligent, bedachtzaam, volhardend en flexibel is. De award werd voor het eerst uitgereikt in 2010 aan Hester Jonkhout voor haar film “I love Loesje”, en in 2011 aan dr. Leontine Issa-Bansse voor haar vrijwillige inzet ten behoeve van zieke of gewonde luiaards en miereneters. De Luiaard Award 2012 ging naar jachtopziener Rabin Nekrui voor zijn inzet bij de luiaardreddingsactie in 2012. De Luiaard Award 2013 ging naar dDr. Audrey Steenland-Smit die reeds jaren belangeloos zich ontfermt over zieke of gewonde dieren die binnenkomen bij de GHFS.

error: Kopiëren mag niet!