SHTTC levert gediplomeerde koks af

SHTTC heeft diploma uitreiking. 1De Stichting Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC) had onlangs een diploma-uitreiking bij de tweede groep van de koksopleiding op niveau 2. In totaal ging het om 14 studenten. De SHTTC startte op 1 februari 2013, na onderzoek en voorbereidingen, met een koksopleiding niveau 2 (CVQ level). De opleidingsduur was 15 maanden, inclusief 3 maanden stage. De eerste groep heeft vorig jaar de opleiding reeds afgerond. SHTTC-voorzitter Rabin Boeddha geeft aan dat een ieder met een mulodiploma de opleiding kan volgen en door kan stromen naar een hbo-niveau. De trainingen worden op middelbaar niveau verzorgd. De SHTTC verzorgt ook andere opleidingen. De geslaagden kunnen al ingezet worden in ziekenhuizen, hotels en restaurants en bij de overheid. Niveau 3 wordt in het buitenland verzorgd.
De SHTTC is in 2006 opgeleverd door inspanningen vanuit het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM) en Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov). Het opleidingsinstituut is een resultaat van het Suriname Integrated Tourism Development Plan (SITDP) en is gefinancierd door de Europese Unie, het sectorfonds en de Surinaamse overheid. Het doel is trainen en doen trainen alsmede opleiden, zowel theoretisch als praktisch, van alle werknemers en toekomstige werknemers in de hospitality en toerismesector, gericht op het optimaliseren van de competenties van de werknemers en het verhogen van de kwaliteit van de dienstverlening.

error: Kopiëren mag niet!