Rusland: “Ook de staatsmedia moet zich houden aan een gedragscode”

npsk1Gregory Rusland is van mening dat de staatsmedia zich moet houden aan een gedragscode. De NPS voorzitter gaf de aanwezigen tijdens het buitengewoon congres van zijn partij aan dat met hun belastinggelden, onschuldige burgers in een kwaad daglicht worden geplaatst. Een gedragscode moet er onder andere voor zorgen dat personen niet negatief besproken worden op politieke podia. Volgens de voorzitter van de NPS is de groene partij een politieke organisatie die zich, vanwege haar geaardheid niet schuldig maakt aan het negatief bespreken van mensen op politieke podia, ondanks het feit dat hij soms een gesprek moet hebben met John van Coblijn.
Rusland merkte op dat president Desi Bouterse zich zorgen maakt over een gedragscode. De president heeft onlangs een gesprek gehad met vertegenwoordigers van de diverse politieke partijen, die zullen deelnemen aan de algemene, vrije en geheime verkiezingen. Er werd onder ander gesproken over het hanteren van een gedragscode.
Jennifer van Dijk- Silos, voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau, gaf al in een eerder gesprek met Dagblad Suriname te kennen voorstander te zijn van een gedragscode.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!