Boma Star verrast WBC

dblogoBoma Star heeft zaterdagavond voor een stunt gezorgd in de SVB hoofdklasse competitie. Zij wist in het Andre Kamperveenstadion met 1-2 te winnen van WBC. Deze overwinning is de 2e overwinning op rij voor de ploeg van Boma Star. Het is pas de eerste keer dat deze club twee opeenvolgende overwinningen boekt dit seizoen. Door deze nederlaag bedraagt het puntenverschil tussen WBC en koploper Inter Moengotapoe nu 5 punten. De titelverdediger won haar wedstrijd tegen Exelcior met 1-2 op Meerzorg. Boma Star is na deze overwinning niet langer de hekkensluiter in deze competitie. Zij heeft nu 10 punten en laat SNL en Takdier Boys de hekken sluiten.
Beide ploegen begonnen goed aan de wedstrijd die een gelijkopgaande strijd was. WBC speelde in vergelijking met de voorgaande wedstrijden niet haar beste partij van het seizoen. Zij speelde niet met de nodige vechtlust, waardoor Boma Star ook durfde te voetballen. Het was dan ook de ploeg van trainer Ricardo van Throo die als eerst tot scoren kwam via Mitchell Kisoor. WBC kreeg hierna enkele kansen om op voorsprong te komen, maar faalde steeds in de afronding. Kort voor rust werd het toch nog 1-1, toen Miguel Slagveer knap afmaakte voor WBC. In de tweede helft gingen beide ploegen voor de overwinning. WBC wist dat zij moest winnen om de aansluiting met koploper Inter MT niet te verliezen. Zij kreeg dan ook een aantal heel goede kansen, maar het lukte maar niet tot scoren te komen. Zo kreeg topscoorder Gregory Rigters een heel goede kans. Hij omspeelde de doelman van Boma Star, maar schoot in het zijnet. Aan de andere kant was het de ploeg van Boma Star die vriend en vijand verraste. Zij kwam op een 2-1 voorsprong door een goedopgezette aanval, waaruit Jelany Djemisie scoorde. Boma Star gaf deze voorsprong niet meer uit handen, en boekte zodoende haar tweede overwinning op rij.
Boma Star-coach Van Throo gaf aan heel blij te zijn met de overwinning van zijn ploeg. “De jongens hebben hun uiterste best gedaan en het heeft dan ook zijn vruchten afgeworpen in deze wedstrijd. Het is nu van belang dat wij deze goede reeks kunnen behouden geeft hij aan. Er resten nog een aantal wedstrijden en wij moeten ook uit die wedstrijden het maximale proberen te halen”. De volgende tegenstander van Boma Star is Botopasie. Deze wedstrijd wordt komend weekeinde in het NGVB -stadion gespeeld. In de andere ontmoeting won Notch met 5-1 van Takdier Boys.

error: Kopiëren mag niet!