Doekhie ontkent noch bevestigt omkoping Soemita

dblogoOf Willy Soemita, voorzitter van de KTPI, omgekocht is door de NDP om de V7 de rug toe te keren, wordt ontkend noch bevestigd door NDP-assembleelid Rachied Doekhie. ‘Als Soemita geld heeft genomen of niet, dat weet ik niet.’ Maar het hindert en stoort hem danig dat het verhaal van omkoping van Soemita aan de grote klok is gehangen door PL-voorzitter Paul Somohardjo.
Volgens Doekhie is Somohardjo een persoon die voor geen seconde te vertrouwen is. Binnen een seconde was Somohardjo, die kandidaat-parlementsvoorzitter was namens het toenmalige Nieuw Front, overgestapt naar de Megacombinatie. ‘Hij stemde voor Bouterse in het parlement. De NDP heeft hem een worst voorgehouden en hij heeft meteen gehapt. Hij heeft de partners van het NF verraden, hen een natrap gegeven en is gekomen bij de MC.’
Volgens Doekhie is het bekend dat Somohardjo houdt van het gokspel ‘tjekre tjekre’, ook binnen de politiek. ‘Hij zette zelfs zijn vrouw op het spel voor een post in Indonesië, zodat hij door de wereld kon reizen.’ Doekhie doet eveneens uit de doeken dat de NDP meer Marrons heeft als aanhangers dan welke partij dan ook. Dat het niet samenwerken met de Abop een scenario zou zijn, verwijst hij naar het rijk der fabelen.
De KTPI, die eerder deel uitmaakte van V7, heeft de combinatie inmiddels de rug toegekeerd. Partijvoorzitter Soemita ontkent omgekocht te zijn. Intussen wordt binnen V7 druk beraadslaagd over de in te vullen DNA-posities.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!