Agent van politie ontwapend en buiten functie gesteld

dblogoKorpschef Humphrey Tjin Liep Shie heeft de agent van politie eerste klasse, I.R., in het belang van het verdere onderzoek buiten functie gesteld. Deze wetsdienaar werd op donderdag 12 februari door zijn groepscommandant aangesproken vanwege alcoholgebruik. De agent van politie, die op de kaderopleiding zit en straks bevorderd moet worden, reageerde agressief contra de majoor van politie. Er ontstond een heftige woordenwisseling hierover op politiepost Flora, alwaar de ambtenaren te werk zijn gesteld. De volgende ochtend werd de zaak gerapporteerd aan de politiebaas. De korpschef achtte het noodzakelijk om agent I.R. te ontwapenen. Dinsdag heeft Tjin Liep Shie de politieman vanwege zijn houding en agressiviteit buiten functie gesteld. Deze agent van politie heeft tijdens de woordenwisseling de majoor met de dood bedreigd. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!