Cubanen geven training in beheer infectieziektes en gebruik van beschermingsmiddelen

Cubanen geven training in beheer infectieziektes en gebruik van beschermingsmiddelen.1Het ministerie van Volksgezondheid heeft op 17 februari, in samenwerking met de Pan American Health Organization en de Cubaanse overheid een training georganiseerd voor het beheren van infectieziekten en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. De deelnemers aan deze training waren ziekenhuispersoneel, personeel van de Regionale Gezondheidsdienst, het Bureau Openbare Gezondheidszorg, het Nationaal leger en de Brandweer.
De Cubaanse regering heeft 2 specialisten ter beschikking gesteld. Zij zullen de deelnemers voorbereiden op de wijze waarop Suriname moet reageren op infectieziektes. Het gaat in deze om alle infectie ziektes, maar de nadruk werd meer op Ebola gelegd.
“Iedereen die in het first response team zit, wordt getraind”, zegt Meryll Zeefuik, Disaster Coördinator bij Volksgezondheid. “Wij hebben ook internationaal verkeer, dus moeten wij op alles voorbereid zijn. Er zijn bepaalde symptomen waaraan je zulke ziektes en infecties kan herkennen. De regering heeft een aantal voorbereidingsmaatregelen getroffen als Ebola überhaupt hier komt. We hebben een responseteam geactiveerd. De regering heeft bepaalde maatregelen getroffen over de bescherming van onze grenzen. Maar Ebola kan natuurlijk altijd binnen komen. We moeten daarom voorbereid zijn. Wij moeten onze mensen die op de open grenzen staan goed trainen zodat zij de ziektes op tijd kunnen herkennen”, weet Zeefuik te vertellen.
Aan de deelnemers werd stapsgewijs gedemonstreerd hoe zij moeten omgaan met hun beschermingsmiddelen. De trainer demonstreerde hoe de middelen aan te doen, uit te trekken, welke handelingen te plegen om zelfinfecties voor te komen. De participanten zullen de informatie die zij vergaren moeten overbrengen aan hun collega’s. Deze training is in Suriname de tweede in zijn soort. De Cubanen hebben de afgelopen week een 3 daagse oefening gehouden in Nickerie. Die in Paramaribo zal ook 3 dagen in beslag nemen.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!