Vakbondsonrust bij BOG

dblogoLeden van de bond bij BOG zijn ontevreden met betrekking tot de bondsverkiezingen en de aanwezigheid daarbij van de voorzitter van de CLO, Ronald Hooghart. In het kader van de nieuwe bondsverkiezingen zijn er twee lijsten ingediend respectievelijk onder David Bakker en onder Hooghart, die de voorzittersfunctie wil overnemen van John Nasibdar. De onrust op BOG ontstond nadat Nasibdar op een gegeven moment aan Hooghart vroeg om de zaken betreffende de bond te leiden, omdat hij bezig zou zijn met de verkiezingscampagne. Dat is niet in het juiste keelgat geschoten bij leden van de bond en een deel van het bestuur. De leden hebben geen bestuursvergadering belegd en vinden dat ze niet gekend zijn op dit punt. Het lid Bottse geeft aan dat de bestuursverkiezingen moeten plaatsvinden en dat Hooghart niets te zoeken heeft op BOG. “BOG lust hem niet”, aldus Bottse. Hooghart was ook aanwezig gedurende de “djoegoedjoegoe” en gaf aan gevraagd te zijn om zaken te komen leiden en over te nemen. “Ik kan ordenen, want ik doe dingen ordelijk. Ik heb de mensen gesproken en heb een verkiezing uitgeschreven. We hebben de mensen duidelijk laten kiezen en de meerderheid is aan onze kant”, aldus de CLO-voorzitter. Er is gekozen door middel van hand opsteken.
Maikel Sallons die ook gehoord is in deze zaak, zegt dat men geen verkiezingen houdt middels het hand opsteken. Het bestuur is niet geraadpleegd. Hooghart beschuldigde Sallons SRD 45.000 van de CLO in zijn eigen zak gestopt te hebben. Daarop reageerde Sallons dat Hooghart dat maar moet bewijzen. “Ik ben nog nooit penningmeester geweest van de CLO, hoe kom ik aan dat geld”, aldus Sallons.
David Bakker die een lijst aanvoert, is teleurgesteld. Er is een duidelijke convocatie uitgestuurd om verkiezingen te houden en de lijsten zijn ingediend. “Verkiezingen geschieden middels een gesloten brief en niet middels het opsteken van de hand”, aldus Bakker. Hij weet niet of Hooghart een lijst heeft ingediend. Dat was vrijdag nog niet duidelijk. Er was in ieder geval geen sprake van een persoonlijke escalatie tussen Bakker en Hooghart, zegt Bakker voorzichtigheidshalve aan de krant.

error: Kopiëren mag niet!