Bruggenbouwer Ramdihal wil justitieel onderzoek tegen regering

dblogoBruggenbouwer Waldo Ramdihal, die via Nameco belast was met de bouw van de Saronbrug, zegt aan Dagblad Suriname dat hij een justitieel onderzoek wenst tegen de Surinaamse regering, die aannemers voor geleverde diensten niet uitbetaalt. In een eerder bericht in deze krant met als kop ‘Houding OW riekt naar asociale koloniale onderdrukking’ heeft het ministerie van Openbare Werken (OW) volgens de bruggenbouwer op 31 januari 2015 in een verklaring gemeend om op een zeer kinderlijke wijze te reageren door te zeggen, dat ‘Openbare Werken alleen niet verantwoordelijk is voor betalingen aan aannemers’. Met deze reactie heeft de minister volgens Ramdihal niets anders gedaan dan ‘een heel oude verrotte open deur van de koloniale tijd in te trappen’. ‘Als iemand anno 2015 de bureaucratische loop van de stukken op en van het ministerie nog niet kent, dan is hij echt een vreemde in Jeruzalem’, stelt de ondernemer.
Ramdihal stelt dat het ministerie met deze armoedige reactie op een uitgebreid artikel van de ondernemers, waarin belangrijke actuele grieven zijn aangehaald, geprobeerd heeft om zich op zeer onnozele wijze hiervan af te houden. ‘Met dit armoedige antwoord op het desbetreffende artikel van de ondernemers geeft de minister blijk van dat door hem onderkend wordt dat, zoals aangegeven door de ondernemers, er wel tegen Surinaamse ondernemers wordt gediscrimineerd ten faveure van buitenlandse bedrijven. Alleen tegen Surinaamse ondernemers wordt rancune toegepast, als zij voor hun rechten opkomen, terwijl buitenlandse bedrijven wel een forse financiële claim kunnen indienen en terstond in aanmerking kunnen komen voor nieuwe opdrachten, maar de Surinaamse ondernemers niet. Aan buitenlandse bedrijven worden voor gelijksoortige, vergelijkbare projecten zeker vier maal hogere bedragen betaald dan aan Surinaamse bedrijven. Hoe is dit mogelijk? Is hier geen justitieel onderzoek gewenst?’, stelt Ramdihal.
De ondernemer zegt dat het juist dit soort zaken zijn waarom het Surinaamse ondernemerschap, de productie en industriële ontwikkeling niet optimaal kunnen groeien en zich verder kunnen ontwikkelen. Hierdoor wordt er ook geen creatie van nieuwe arbeidsplaatsen, innovatie en economische groei mogelijk gemaakt. De Surinaamse ondernemers vragen zich volgens hem in gemoede af wanneer deze wantoestanden zullen ophouden. ‘Waar zijn de echte nationalistische beleidsmakers van Suriname gebleven? Scheld niet op de witte kolonisator, maar kijk goed naar de handelingen van jou eigen Surinaamse broeders! De hamvraag hierbij is, welk en wiens belang wordt hierbij gediend? Zeker niet het Surinaams belang’, aldus Ramdihal. De bruggenbouwer heeft vaker gesteld dat hij nog niet alle gelden, die de regering aan hem verschuldigd was, voor de bouw van de Saronbrug heeft ontvangen. Nameco heeft een vordering op de overheid, bestaande uit een aantal declaraties en twee schadeclaims, waarop zij al langer dan negen maanden wacht.
FR

error: Kopiëren mag niet!