Manodj Chitan wil lijst NDP Saramacca trekken

aVishnudattManodj Chitan heeft ambities om de kandidatenlijst van NDP Saramacca te trekken. Dat maakt de controleur op het directoraat Openbaar Groen van het ministerie van Openbare Werken (OW) in Saramacca kenbaar aan Dagblad Suriname. Chitan werkt ruim 20 jaar op OW en is ook lid van de NDP. Hij zou het niet erg vinden om op nummer 2 te staan als Aartie Vishnudatt de lijst in Saramacca trekt.
Chitan kwam vorige week in het nieuws door te beweren dat hij met de dood bedreigd is door VHP-assembleelid Mahinder Jogi. Ook spaarde Jogi volgens Chitan zijn moeder niet. Tegen deze doodsbedreiging deed Chitan aangifte bij de politie van Saramacca en meldde dit aan zijn diensthoofd in Paramaribo. De politie gaf Chitan te kennen dat als Jogi hem nog een keer bedreigt, hij dat moet doorgeven. Jogi zelf ontkende Chitan met de dood bedreigd te hebben of zijn moeder uitgescholden te hebben. ‘Doordat Chitan de VHP’ers bij Openbaar Groen extra laat werken en lange afstanden laat maken, zei ik tegen hem van ‘no lul jere’’, gaf Jogi aan.
De perfecte kandidaat van Chitan in Saramacca, Aartie Vishnudatt, kwam ook in opspraak afgelopen week. Stukken van het ministerie van RGB zijn uitgelekt, waaruit blijkt dat Vishnudatt, secretaresse van raadsadviseur Jules Wijdenbosch op het kabinet van de president, ruim 5 ha grond heeft aangevraagd voor tuinbouw in het district Saramacca. Het blijkt dat dit zelfde stuk perceel al jaren aan de familie Rambali toebehoort. Het terrein is door deze familie helemaal in cultuur gebracht met beplanting van groente en fruit. In een korte reactie aan Dagblad Suriname zei Vishnudatt dat ze het perceel voor ’s lands doeleinden heeft aangevraagd. Verder gaf ze geen commentaar.
In Saramacca ambiëren naast Chitan en Vishnudatt, ook Radjen Jewlal en Clifton Koorndijk posities op de lijst van de NDP. Jewlal komt evenals Vishnudatt ook uit het ressort Jarikaba en het blijkt dat er een hevige strijd tussen hen zal losbarsten. Een deel van de kernen van Jarikaba staat achter Jewlal, een ander deel achter Vishnudatt. Koorndijk, die ook hoofdbestuurslid is van de NDP, claimt ook een post op de lijst. De vrouw van Koorndijk heeft in december 2014 ruim 10 ha grond aangevraagd te Kampong Rewel in het district Saramacca voor landbouwdoeleinden. Naast deze kandidaten wil de die-hard NDP’er Robby Malhoe zijn dochter op de lijst plaatsen.
Het district Saramacca telt 3 zetels. Op dit moment is 1 in handen van de NDP in de persoon van Frits Moesafirhoessein. Jogi bezet namens de VHP een zetel en de laatste zetel behoort toe aan de Pertjajah Luhur in de persoon van Deepakkoemar Chitan.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!