EBS-personeel vindt reactie bondsvoorzitter voorbarig

personeel‘In plaats van het onderzoek af te wachten, vond Steve Geerlings het nodig te moeten reageren alsof deze zaak tegen het bedrijf zou zijn. De vermeende corruptieve praktijken waar er zo vaak gewag van is gemaakt, hebben enkel en alleen betrekking op een directeur die ook nog de Nederlandse nationaliteit bezit en niet tegen het bedrijf.’ Het personeel van de Energiebedrijven Suriname is niet te spreken over de reactie die de bondvoorzitter deze week aan een medium gaf.
‘Deze actie van de voorzitter is niet vreemd voor ons als personeel, maar versterkt alleen de gevoelens van wat er speelt in het bedrijf. In plaats van de belangen van het personeel en bedrijf te behartigen, moest het weer eens zo zijn dat deze toevallige directeur in bescherming moet worden genomen, omdat hij de voorzitter goed gezind is’, uitten de personeelsleden hun misnoegen.
‘Het was deze zelfde voorzitter, die twee jaar terug in de pers kwam vertellen hoe hij eigendunkelijk voor zou zorgen dat de heren Ridley en Blijd niet meer in het bedrijf terug zouden komen, want ze hadden spullen van het bedrijf gestolen. Welnu, deze heren Ridley en Blijd zijn nog steeds op de betaalrol van de NV EBS en Geerlings noch EBS heeft een case hard kunnen maken tegen deze twee medewerkers. Nu zijn er wel bewijsstukken bij de pg en wat zien we? Een contrareactie van de voorzitter. De voorzitter schrijft zijn handelen steeds toe aan het kabinet van de president, alwaar hij rechtstreeks contact heeft met de president en die op zijn kompas vaart? Dit wordt door ons wel in twijfel getrokken, maar wordt ons wel bij elke incident voor de voeten gesmeten.’
‘Nog nooit eerder in het honderdjarig bestaan van de nv is een directeur zoveel in opspraak geraakt en al helemaal niet voor de feiten, waarvoor deze wordt verdacht. Deze directeur heeft ons bedrijf in een financiële chaos gestort. Rancune, verdeel- en heerspolitiek, willekeur, onbeschoft en respectloos handelen naar het personeel toe zijn enkele van de gedragingen van deze directeur. Niet te spreken over een HRM-beleid dat bepaald wordt door de directeur, die maar personeel in dienst blijft nemen, evenals consultants met torenhoge salarissen, terwijl hij personeel thuis heeft gezet of verplaatst naar andere afdelingen onder het mom van ‘je bent een Vaseur-man of je gaat daar een betere job doen, en durf niet tegen te spreken’. De personeelseden zijn uitermate ontevreden over de handelswijze van de directeur en zijn opgelucht dat er eindelijk een onderzoek komt.
‘Het geloof dat deze voorzitter van de bond gezorgd heeft of zorgt voor rust in het bedrijf, is ver bezijden de waarheid. Het is het beleid dat samen met deze directeur gevoerd wordt, dat maakt dat het personeel monddood wordt gemaakt en zelfs bang is onderling te communiceren. Dus gewoon bang om met elkaar te praten, omdat elk verkeerd woord over de directeur of voorzitter een negatief gevolg voor je kan hebben.’ Het personeel doet een oproep aan alle EBS’ers niet bang te zijn. ‘We hebben voor hetere vuren gestaan.’

error: Kopiëren mag niet!