Girjasing hekelt sabotage en chantage NDP’ers

Girjasingh hekelt sabotage en chantage NDP.1Het NF/VHP-assembleelid Sheilendra Girjasing betreurt het dat bepaalde mensen uit de NDP steeds ertoe overgaan om vergaderingen en activiteiten van de VHP te saboteren. Volgens de politicus, die samen met zijn partij een serie meetings op straatniveau gestart is in Commewijne, worden NDP’ers steeds aangezet om de orde op VHP-vergaderingen te verstoren. Zo was de partij donderdag bezig met haar activiteiten in Mariënburg. Volgens Girjasing waren de uitnodigingen naar de mensen reeds van tevoren gestuurd. De opkomst was naar zeggen van de politicus ‘buitengewoon goed’. Een deel van de mensen stond zelfs op straat. Toen verscheen een groep jongeren, onder leiding van een coördinator van de paarse partij in Mariënburg, op de vergadering. De coördinator begon zich, volgens Girjasing, op straat al irritant te gedragen en uitlatingen te doen over de activiteiten van de oranje partij.
Op een gegeven moment vroeg de NDP-coördinator het woord en begon de mensen op de vergadering te beledigen en uit te schelden. Girjasing was uiteindelijk genoodzaakt de man het woord te ontnemen en hem uit de zaal te verwijderen. De politicus zegt dat hij de laatste tijd heeft opgemerkt dat mensen door de NDP worden opgezet om zoveel mogelijk de activiteiten van de VHP te hinderen, waardoor deze geen voortgang kunnen vinden. Afgelopen maandagmiddag vond al intimidatie door NDP’ers plaats tijdens een ‘meet the people campagne’ van de VHP in de Kasoedjieweg te Clevia. Daarna kent Girjasing ook een geval waarbij een sheriffhoed door aanhangers van de paarse partij in brand is gestoken.
Het VHP-assembleelid zegt dat hij zelf op de hoogte is gesteld dat de NDP opdracht aan derden geeft om VHP-vlaggen te verwijderen van terreinen. ‘Is dit de democratie van Suriname? Ik doe een beroep op deze mensen om een vreedzame strijd te leveren, maar vrees ik tegelijkertijd ook voor de eerlijkheid bij de verkiezingen’, stelt de parlementariër. De VHP’er zegt dat hij nu genoodzaakt is om ondersteuning van de politie in te roepen bij partijactiviteiten. Dit, om ervoor te zorgen dat de mensen niet onnodig worden aangevallen en in ergere gevallen zelfs worden mishandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!