Cheung: ‘Ik bedank de NDP’

Cheung‘Ik was aangenaam verrast door in 2010 plotseling op de lijst te staan. Ik had echt verwacht dat ik op nummer 17 zou staan, maar heb een nummer 4-positie gehad.’ Dit zei parlementariër Noreen Cheung bij een terugblik tijdens de talkshow Kal Aaj Aur Kal (KAAK). ‘De storing tussen de fractie en mij is begonnen na het ontvallen van mijn vader en niet omdat ik niet heb gestemd voor de Amnestiewet. Het is een moeilijke periode geweest. Mijn standpunt was gewoon dat ik mijn verdriet nog moest verwerken en vandaar niet kon meewerken. Ik ben waarschijnlijk te eerlijk geweest’, zei Cheung tijdens het gesprek in KAAK.
‘Er zijn strubbelingen gekomen in de partij. Communicatie is moeilijk. Op een gegeven moment kon ik niet meer uitmaken wie de leiding had over de fractie: de voorzitter van de partij of de fractieleider. Als ik klaar ben met iets, ben ik klaar. Dan hak ik de knoop door. Het kan niet zo zijn dat ik telkens wrijvingen krijg met mijn ex-fractiegenoten. Als ik vraag om een gesprek, word ik doodleuk genegeerd’, rechtvaardigt Cheung haar optreden.
‘Een afspraak met de president zelf is zo moeilijk. Ik zie dus geen echte leider daar. Ik heb me beledigd gevoeld als DNA-lid en als vrouw. Ik dank de NDP dat zij mij de kans heeft gegeven, maar ik dank ze ook omdat zij mij nog sterker heeft gemaakt. Ik ben voor 5 jaren gekozen. Ze kunnen mijn zetel niet van mij afpakken. Als je die zetel wil hebben, wacht tot 25 mei. Ik ben wel gekandideerd door de partij NDP, maar ik ben geen partijvertegenwoordiger. Ik ben een volksvertegenwoordiger, laat dat duidelijk zijn’, aldus Cheung
‘Verschillende partijen hebben mij benaderd. Ik weet niet waarom men denkt dat ik bij Somo ben. Het lijkt misschien alsof hij mij als eerst heeft benaderd, maar het was Brunswijk van de Abop die mij als eerst heeft benaderd. Ik heb in ieder geval nog geen politiek huis gevonden, maar heb in ieder geval wel belangstelling voor een tweede termijn.’

error: Kopiëren mag niet!